Cămine spital recomandat

spitale_camin.jpgCum încep să apară tot mai multe alternative de unități în care vârstnicii își pot petrece ultima parte a vieții, căminele-spital sunt din ce în ce mai puțin folosite.
Dintre cei cu vârsta între 65 și 74 de ani -1,1% trăiesc într-un cămin-spital. Dintre cei între 75 și 84 de ani - 4,7% trăiesc într-un cămin-spital, iar dintre cei de 85 de ani și mai mult - 18,2% sunt rezidenții căminelor-spital. Deoarece femeile supraviețuiesc, de regulă, bărba­ților, majoritatea rezidenților căminelor-spital sunt femei.

Mulți adulți în vârstă consideră căminele-spital ca ultima opțiune. Oamenii simt că internarea într-un asemenea cămin-spital presupune nu numai un Glossary Link declin fizic și mintal accentuat, ci și o limitare impor­tantă a autonomiei. în ciuda acestei păreri, în anumite circumstanțe, îngrijirea completă oferită de aceste cămine-spital poate fi alegerea cea mai bună.

Mulți medici recomandă șederea într-un cămin-spital pentru recu­perarea după un accident vascular Glossary Link cerebral, o fractură de șold sau alt eveniment nefericit. O dată reabilitate, persoanele sunt adesea capabile să se întoarcă la traiul autonom dinainte. Acest tip de aranjament este numit adesea reabilitare temporară sau îngrijire calificată într-un cămin-spital.

Alte persoane se internează într-un cămin-spital pentru că au nevoie de îngrijire completă pentru o afecțiune cronică sau degene­rativă. Printre diferitele afecțiuni ce recomandă internarea într-un cămin-spital se numără: incon­tinența, tulburările de memorie, accidentele vasculare cerebrale, tulburările de mers, pierderea soției, soțului sau a persoanei de îngrijire precum și bolile terminale.

Când este indicată internarea într-un cămin-spital?
Nu oricine este bătrân sau suferă de  o  afecțiune  cronică  trebuie inevitabil să fie internat într-un cămin-spital. Circumstanțele variază mult. În plus, costurile îngrijirii într-un cămin-spital au devenit mai mari și mai greu de plătit.

Cel mai important motiv de internare este nevoia pentru un nivel de îngrijire pe care nu o puteți primi la domiciliu sau într-un mediu de îngrijire sau asistare a activității zilnice.

Rezidenții unui cămin spital primesc  ajutor în multe  dintre activitățile de rutină ale vieții de zi cu zi. 85% au nevoie de ajutor ia spălat, 70% au nevoie de ajutor la îmbrăcat, mai mult de 50% au nevoie să fie ajutați să meargă la toaletă și 30% au nevoie să fie ajutați să mănânce. Rezidentul obișnuit al unui asemenea cămin-spital are o serie de afecțiuni cronice ce necesită atenție medicală. Mai mult de 1/2 au boală Alzheimer sau alt tip de deteriorare cognitivă.

Când nu mai sunt posibile traiul independent, îngrijirea și efectua­rea activităților zilnice sau ajutorul familiei sau atunci când este ame­nințată buna desfășurare a vieții de familie, atunci soluția căminului-spital trebuie luată în considerare.

1 comentariu

  • liliana
    liliana Miercuri, 11 Ianuarie 2012 19:41 Link

    Buna seara, intradevar in situatii limita,sunt foarte bine venite aceste spitale camin. As dori sa stiu cat timp poate sta la recuperare un batran care a trecut de un accident vascular ramanand cu o semi pareza stanga( mana stg.o ridica,dar piciorul stg. nu prea il poate controla, si de asemeni dificultate medie in vorbire). M-ar interesa in primul rand, sa l ajut si consider ca altfel este ajutat de cadre specializate si cat m-ar costa asa ceva?

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top