La Spitalul Marie Curie a fost inaugurată secția de chirurgie recomandat

La Spitalul de urgență pentru Copii "Marie Curie" din București afost inaugurat departamentul de Glossary Link chirurgie, renovat prin fonduri strânsedindonații, ca urmare a campaniilor inițiate de Fundația Scheherazade.Președinta fundației, Wajiha Haris, a subliniat că obiectivul campaniei
a foststrângerea unei sume totale de 1,5 milioane euro pentru renovarea celui maimare spital de copii din România, unde peste 50.000 de copii din toată țaraprimesc îngrijiri medicale în fiecare an.
Ea a subliniat că acest obiectiv a fost îndeplinit în urma contribuțieiGrupului Enel, care a donat 500.000 de euro pentru reabilitarea spitalului.
Noul departament inaugurat dispune de saloane cu unu și două paturi, dar celemai multe au patru sau cinci paturi. Fiecare salon este dotat cu televizor,frigider, jucării, unele saloane dispun de grupuri sanitare chiar în interiorullor, iar pentru cele care au grupuri sanitare comune, acestea deservesc douăsaloane. Saloanele sunt zugrăvite în culori calde, care creează un ambientplăcut, atât pentru copii, cât și pentru corpul medical care lucrează aici.
În paralel, există saloane private ale Centrului de Diagnostic și TratamentUnirea care dispun de unul sau două paturi ce permit internarea copilului fieîmpreună cu mama, fie singuri, contra cost. Acestea dispun de asistențămedicală permanentă și de televizoare, frigider, grup sanitar în interiorulsalonului.
"Scopul nostru este să ajutăm Spitalul de copii "Marie Curie" săofere tratamentele cele mai performante din România prin oferirea condițiiloroptime de spitalizare. Pentru îndeplinirea obiectivului nostru trebuie săconsolidăm contribuția din partea statului, a societății civile și a sectoruluiprivat. Trebuie să ne asumăm în mod colectiv responsabilitatea de a avea grijăde copiii noștri. Acest lucru nu poate fi realizat doar de stat, avem nevoie desusținerea unei societăți civile active, a oamenilor simpli și a unui sectorprivat dinamic, deoarece acești jucători ocupă un spațiu considerabil în mediulnostru. Există o nevoie acută de a contribui prin eforturile noastre cuîndrăzneală și promptitudine așa cum nu s-au mai imaginat sau demonstrat pânăacum", a spus Wajiha Haris, președinta Fundației Scheherazade.
La rândul său, președintele grupului executiv al Enel, Fulvio Conti, adeclarat: "Contribuim cu mare bucurie și entuziasm la această campanieimportantă menită să îmbunătățească condițiile de îngrijire sanitară pentrucopiii români. Această inițiativă răspunde angajamentului nostru de a fi nunumai un investitor străin important în sectorul energetic, dar și un buncetățean al României și un membru devotat al comunității în care trăim. Unadintre valorile principale ale Enel este grija profundă pentru protejareavieții, atât pentru generațiile prezente, cât și pentru cele viitoare, șiacordăm o atenție deosebită copiilor, căci ei reprezintă viitorul oricăreițări".
Ministrul Sănătății Publice, Eugen Nicolăescu, a mulțumit FundațieiScheherazade pentru implicarea într-un proiect atât de amplu, pentru efortuldepus pentru strângerea de fonduri și s-a referit la investițiile care au fostfăcute de către MSP în ultimii trei ani pentru această unitate sanitară, învaloare de 5,3 milioane lei, dintre care 3,8 milioane numai în 2007. Tot în 2007,a mai spus Eugen Nicolăescu, spitalul a primit bani și pentru a achiziționa uncomputer tomograf și un aparat radiologic digital. De asemenea, a fostinaugurată unitatea de primiri urgențe pentru care au fost alocate fonduri însumă de 154.000 euro pentru achiziționarea de aparatură. Totodată, ministrulSănătății a menționat faptul că Ministerul Sănătății alocă 2% din impozitpentru renovarea spitalului.
Daniel Buzatu, managerul spitalului, a anunțat că în scurt timp va fi inauguratdepartamentul de ATI, modernizat și dotat cu aparatură medicală de ultimă orăcu fonduri primite de la MSP, dar și din fondurile spitalului.
Copiilor care au participat la acest eveniment le-au fost oferite un spectacolde teatru, dulciuri și jucării.
La inaugurarea departamentului de chirurgie de la Spitalul de copii "MarieCurie" au participat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, ministrulSănătății Publice, Eugen Nicolăescu, membri ai corpului diplomatic. /Rompres/

1 comentariu

  • Japan Lingzhi Toxin Discharged
    Japan Lingzhi Toxin Discharged Vineri, 09 Noiembrie 2012 23:36 Link

    I you are 5 lbs, valuable. I know that doesn\'t seem like much and most of it could seem \"Water fat\" and \"That\'s just an excellent BM, nope, It\'s solid shed unwanted weight. I have weighed myself morning, core day, At night and its been prolonged 5 lbs. cool. It really encourages me to lose the 10 more lbs that is my goal podedsja.
    Japan Lingzhi Toxin Discharged Tea http://www.slimmingcapsulesale.com/japan-lingzhi-toxin-tea-p-28.html

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top