Firma italiană Astaldi ar putea construi noul spital de urgență din Bistrița recomandat

Firma italiană Astaldi S.p.A. a rămas singură în competiția pentru adjudecarealicitației privind construirea noului spital de urgență din Bistrița, aanunțat, vineri, ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu. Dintre cei treiofertanți, doi au fost descalificați pentru că au venit cu valori mult pestecele estimate
, iar evaluarea ofertei celor de la Astaldi se va finaliza înmaximum trei săptămâni.
Noul spital, care va fi gata în maximum patru ani, va costa circa 120 milioanede euro, va avea 462 de paturi și va ocupa o suprafață de aproape 65.000 demetri pătrați. Ca toate celelalte spitale de urgență și cel de la Bistrița vafi dotat cu un helioport, singura problemă fiind, în acest moment, cea apregătirii personalului.
"O să organizăm, începând din acest an, rezidențiate pe post pentru acestetipuri de spitale. Atâtea spitale noi facem, încât sigur avem nevoie de medici,dar și de asistenți, drept pentru care vom introduce rezidențiate pe post peacele specializări la care avem personal deficitar sau pentru acele specializăripe care noi acum le introducem în spitalul de urgență, care sunt obligatoriipentru a fi acreditat spitalul la cele mai înalte standarde internaționale. Vomintroduce, de anul viitor, și pregătiri pentru asistenți medicali în regim destat", a spus ministrul Eugen Nicolaescu.
Ministrul Sănătății a dat asigurări, de asemenea, că bistrițenii vor beneficia,în maximum trei luni, și de un tomograf, care ar putea deveni funcțional pânăla finele acestui an, în funcție de rapiditatea cu care se vor obține avizelenecesare.
Firma Astaldi S.p.A. este una cunoscută pe piața construcțiilor din România,după ce a câștigat licitațiile pentru modernizarea aeroporturilor "HenriCoandă" din București și a celui din Cluj-Napoca, pentru lucrările ladrumurile de centură din Constanța și Pitești, dar este implicată și înlucrările de la stadionul "Lia Manoliu". /Rompres/
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top