Fetița operată la Spitalul "Marie Curie" este bine recomandat

sfaturimedicale.roO fetița de 14 ani, cu diagnosticul de boala oaselor de sticlă și cu o formă severă de osteoporoză, a fost operată de echipa condusă de conf.dr. Gheorghe Burnei de la Clinica de Ortopedie a Spitalului de Copii "Marie Curie".
Operația a decurs normal, a declarat, pentru ROMPRES, conf.dr. Gheorghe Burnei. El a adăugat că a reușit să realizeze mai mult decât își propusese inițial.
Astfel, a spus conf.dr. Burnei, am reușit să aliniem fragmentele osoase cu ajutorul unor fixatoare externe speciale concepute pentru această operație de cercetătorii români Alexandru Moldovan și Gheorghe ștefan. S-a obținut o alungire de la 25 de centimetri la 50 de centimetri și asta ne dă speranța că în viitor deși are oase osteoporozice putem continua lungirea și să îi dăm o configurație reală oaselor și corespunzătoare trunchiului. "Operația a durat trei ore. În prezent, fetița se află la anestezie terapie intensivă, s-a trezit și vorbește. Sperăm ca în două, trei zile să vină pe secție și să continuăm elongația pentru alungirea și lățirea oaselor", a mai spus medicul.
El a subliniat că peste trei, patru luni ar urma să facă o nouă intervenție în condițiile în care se vor găsi fondurile necesare. Pentru acest moment operator costurile au fost de 4-5.000 de euro.
Următoarea operație ar trebui să se facă la piciorul stâng, care este mai puțin afectat decât dreptul. Pentru această intervenție este nevoie de niște fixatoare speciale. Intervenția pentru celelalte două operații se va bucura de sprijinul Fundației "șterge o lacrimă" a unor măicuțe catolice din Irlanda care vor asigura tijele telescopice pentru întărirea rezistenței oaselor astfel încât fetița să poată să stea în picioare, a explicat Burnei.
Conf.dr. Gheorghe Burnei speră ca într-un an și jumătate fetița să meargă pe propriile picioare.
/Rompres/
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top