La Clinica de Ortopedie a Spitalului Elias se abordează o cauzistică complexă recomandat

sfaturimedicale.roDintre tumorile osoase benigne, tumora cu mieloplaxe are o frecvență destul de mare. Această afecțiune apare la femei și este relativ ușor de recunoscut după faptul că are o localizare bine definită în zona femurală, în regiunea genunchiului sau la pumn,

a declarat, pentru Agenția Rompres, dr. Horia Orban, șeful Clinicii de Glossary Link Ortopedie a Spitalului Elias.
El a subliniat că este o boală de graniță, adică poate evolua către o formă malignă.
Tumora cu mieloplaxe se tratează relativ simplu și are un pronostic foarte bun.
În forma benignă, tratamentul constă în chiuretarea focarului, iar locul rămas gol se plombează cu Glossary Link grefă osoasă. De preferat este autogrefa, dar dacă cavitatea este foarte mare se apelează la alogrefa din banca de oase, a explicat dr. Orban.
El a adăugat că în cazul recidivei există tratamentul cu cimentul acrilic, folosit în special pentru evitarea fracturii.
Tratamentul în cazul formei maligne constă în intervenții chirurgicale soldate cu Glossary Link rezecție și apoi reconstrucție, a subliniat dr. Orban.
Anterior, indicația în aceste cazuri era amputația membrului.
Progresele mari în medicină din ultimul timp permit să se opteze astăzi pentru rezecție și apoi reconstrucție.
Dr. Orban a menționat că rata de supraviețuire a unui pacient cu reconstrucție este mai bună decât cea a unui pacient care a suferit amputații.
Conservarea membrului afectat permite și conservarea funcției acestuia, a menționat specialistul.
O intervenție oncologică constă în faptul că acea Glossary Link tumoră malignă trebuie scoasă în totalitate, astfel încât chirurgul nu vede tumora în sine, deoarece trebuie să îndepărteze și o porțiune de țesut sănătos. Altfel există riscul diseminării celulelor canceroase, a afirmat dr. Horia Orban.
Un rol important în tratament îl joacă protocoalele privind ședințele de Glossary Link chimioterapie sau radioterapie. Nu toate tipurile de Glossary Link cancer pot beneficia, însă, de chimioterapie sau radioterapie.
De pildă, condrosarcomul nu răspunde la acest tratament, singura posibilitate fiind intervenția chirurgicală. Rezultatele sunt foarte bune, supraviețuirea fiind de 5-10 ani.
Medicii de la Spitalul Elias se confruntă lunar cu câte trei sau patru cazuri de tumori osoase maligne sau benigne.
"Protezarea de șold, în general, și de genunchi, în special, constituie cauzistica noastră, dar și traumatologia, însă într-o măsură mai mică pentru că nu foarte multă lume știe că la Spitalul Clinic Elias se pot rezolva și astfel de cazuri", a afirmat dr. Horia Orban.
/Rompres/

6 comentarii

 • Bogdan Stag
  Bogdan Stag Vineri, 20 Iunie 2014 06:08 Link

  Am fost coleg timp de un an cu dr. Horia Orban la SUUB si este un om excelent. Nu stiu si nici nu-mi vine sa cred ca ar fi facut lucruri de care este acuzat aici. Este un om excelent si un profesionist desavarsit. Nu stiu sa fi avut vreodata vreo reclamatie si nu ar fi oprit o operatie pentru ca era mai putin in plic. Nu stiu sa fi conditionat vreodata actul medical. Nici macar nu cred ca ar fi primit vreodata sau cel putin nu stiu eu.

 • gheorghita sanda
  gheorghita sanda Joi, 06 Decembrie 2012 12:18 Link

  Am fost operata de Tumora cu mieloplaxe acum 25 de ani la varsta de 10 ani de un medic din braila care din pacate nu mai este printre noi DR.IOAN FLOREA caruia iam multumit ori de cate ori am avut ocazia. Operatia a fost cu autogrefa de oss preluata din sold.m-am simtit foarte bine toti acesti ani desi acum 7ani am acuzat pulsati la nivelul femurului unde am fost operata .atunci sa facut o biopsie pentru a vedea ce este de fapt cu acele pusatri si dureri .Multumesc lui d-nzeu ca totul este o orbine si nu a reaparut.MULTUMESC SI DR. HORIA ORBAN PENTRU BIOPSIA FACUTA DE DUMNEALUi ACUM 7ANI .CURAJ OAMENI BUNI SI MULT NOROC SI SANNATATE.

 • CICI
  CICI Sâmbătă, 26 Mai 2012 21:05 Link

  Asta este dr. Orban pe care-l laudati...pe sora mea a dus-o in sala de operatie si dupa toate procedurile facute pt. interventia chirurgicala inclusiv pornirea anesteziei a dat ordin sa opreasca tot...se amana interventia,motivul in plicul dat inainte cu citeva sec. nu se afla suma negociata in ambulatoriu,este om..ce ziceti? si caine daca era avea probabil suflet.

 • georgeta BOTOSANI
  georgeta BOTOSANI Marți, 07 Februarie 2012 19:37 Link

  am 56 ani, am fost operata in urma cu 5 ani ,de coxartroza de dr. ORBAN. ma simt excelent ,nu mi-a pretins nici un ban(nici mie nici la vreun pacient ,ca am stat in spital aproape o luna) ,toti din acea sectie sunt extraordinari(medici ,asistente ,infirmiere)este o curatenie exemplara, este un sef de sectie extraordinar .m-am simtit ca acasa ,ingrijita super.ca dovada ca are miercurea la cabinet pacienti din toata tara. cei ce-l ponegresc sunt niste mincinosi.bineneteles ca nu e dumnezeu.tot de dumnealui a fost operat si un elev de al meu cu tumoare maligna la femurul drept.dupa 10 ani copilul este foarte bine.sa-i de Dumnezeu sanatate si viata lunga

 • moldovan ileana
  moldovan ileana Duminică, 18 Octombrie 2009 20:39 Link

  formatiune tumorala care include vertebrele sacrate :s 1,s2, s3 mai evident aripioarele sacrate drept. cei de facut.

 • Gheorghita Sanda
  Gheorghita Sanda Luni, 30 Noiembrie -0001 00:00 Link

  "Buna ziuaMa bucur ca am gasit acest articol, Deoarece acum 22ani am fost operata si diagnosticata cu acelas diagnostic precizat in articolul de mai sus adica Tumoare cu mioloplaxe femur dr.sa practicat chiuretaj ,plombaj cu autogrefa osoasa .Acum 4 ani am acuzat dureri cu caracter pulsabil si am fost operata de dvs..in urma examenului clinic si radiologic am fost suspectata prezenta unei formatiuni tumorale diafiza femur dr.In data de21-11-""06s-a practicat biopsie osoara,rezultatul anatomo-patologic afost acesta

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top