Clinici si Spitale

Conform contractului-cadru 2013 se va sista finanțarea din fondurile CNAS a spitalelor private

04_spital1_shutterstock_30a351e075_d2156f6637_rs.jpgMinistrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că în contractul-cadru pe 2013, care va intra în vigoare cel mai probabil la data de 1 martie, va fi sistată finanțarea din fondurile Casei Naționale pentru Asigurări de Sănătate pentru unitățile spitalicești private, pentru ca fondurile publice să ajungă la spitalele publice.
mai mult...

Cămine spital

spitale_camin.jpgCum încep să apară tot mai multe alternative de unități în care vârstnicii își pot petrece ultima parte a vieții, căminele-spital sunt din ce în ce mai puțin folosite.
Dintre cei cu vârsta între 65 și 74 de ani -1,1% trăiesc într-un cămin-spital. Dintre cei între 75 și 84 de ani - 4,7% trăiesc într-un cămin-spital, iar dintre cei de 85 de ani și mai mult - 18,2% sunt rezidenții căminelor-spital. Deoarece femeile supraviețuiesc, de regulă, bărba­ților, majoritatea rezidenților căminelor-spital sunt femei.

mai mult...

Analizele private, superioare celor din spitale

live-blood-analysis.jpgRezultatele analizelor medicale efectuate, în cadrul ProgramuluiNațional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populației (PNESSP), înlaboratoarele private din Timiș sunt superioare calitativ celor de laSpitalul Județean, deoarece acesta nu are încheiat un contract deservice pentru aparate cu firma furnizoare, a declarat pentru AGERPRES,dr. Horia Cristian, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Timiș.
mai mult...

Al cincilea transplant renal la Spitalul Clinic "C.I. Parhon" din Iași

renal.jpegO echipă de medici de la Spitalul Clinic "C.I. Parhon" din Iași aefectuat, marți, cea de-a cincea intervenție de transplant renal.Prof.dr. Adrian Covic, directorul Spitalului Clinic "C.I. Parhon", aafirmat că beneficiarul este un tânăr, în vârstă de 32 de ani, dinIași. Ionuț Buhuși se afla pe lista de așteptare pentru un transplantdin februarie 2008.
mai mult...

Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia și Grecia

telemedicine.jpgSpitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" ainaugurat o legătură de telemedicină în cardiologie cuspitalele Royal Brompton Hospital din Londra și Saint Sofia Children'sHospital din Atena. Potrivit managerului spitalului, prof.dr. CoriolanUlmeanu, această legătură, finanțată tehnic de partea engleză
mai mult...

Bambino, un centru medical pentru copii în Spitalul Elias

Centrul medical pentru copii Bambino, care funcționează în Spitalul UniversitarElias, a fost deschis oficial, miercuri, de șeful secției de pediatrie, mediculElena Dan, în prezența mai multor medici, pacienți, copii și jurnaliști. "Amconsiderat că putem face mai mult pentru copii noștri și de aceea am vrut săînființăm acest centru
mai mult...

Firma italiană Astaldi ar putea construi noul spital de urgență din Bistrița

Firma italiană Astaldi S.p.A. a rămas singură în competiția pentru adjudecarealicitației privind construirea noului spital de urgență din Bistrița, aanunțat, vineri, ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu. Dintre cei treiofertanți, doi au fost descalificați pentru că au venit cu valori mult pestecele estimate
mai mult...

Spital finalizat după 14 ani, la Întorsura Buzăului

Spitalul orășenesc din Întorsura Buzăului, a cărui piatră de temelie afostpusă în urmă cu 14 ani, va fi inaugurat la finele lunii iulie.Primarului orașului Întorsura Buzăului, Gheorghe Baciu, care candideazăpentruun nou mandat, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă,căviitorul spital va fi „la nivel de cinci stele”
mai mult...

Centru de Transplant de țesuturi și Celule, la Spitalul Sf. Spiridon din Iași

Centrul de Transplant de țesuturi și Celule va funcționa în incintaAmbulatoriului Spitalului Universitar Sfântul Spiridon din Iași. Decizia a fostluată de reprezentanții Agenției Naționale de Transplant și cei ai Autoritățiide Sănătate Publică (ASP) Iași după ce comisia a mai vizitat Spitalul Clinic deUrgențe și Spitalul de Recuperare.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top