Anemia feriprivă

anemia_feripriv.jpgCauza principală a anemiei este reduce­rea numărului de globule roșii și cantitatea de Glossary Link hemoglobina care antrenează un deficit de oxi­gen în celulele organismului. Cantitatea de fier din sânge scade. Hemoroizii, ciclurile abundente, ulcerul Glossary Link hemoragie, diareea hemoragică împreună cu toate celelalte pierderi abundente de sânge pot fi responsabile de acest deficit de fier.

Simptome. Paloarea, datorată lipsei de globule roșii în sânge, vizibilă mai ales la nivelul gingiilor și mucoaselor, este un semn caracteristic. Pot apărea nume­roase alte simptome: epuizare, pierdere a memo­riei, slăbiciuni musculare, amețeli, probleme car­diace, tulburări respiratorii și digestive (diaree și greață),  unghii  striate și  concave,  păr  uscat casant. Limba (uneori, dureroasă) este umflată, moale și palidă, păstrând urma dinților. Când anemia se agravează, pot apărea icterul și starea de șoc.

Tratament.
După o hemogramă completă (mă­sură a constituenților sangvini) tratamentul se bazează pe cel al bolii cauzatoare și pe un regim bogat în fier, Glossary Link cupru, cobalt, zinc, proteine, pe cale orală sau injectabilă. Cazurile deosebit de grave necesită o Glossary Link transfuzie sangvină.
O să te intereseze și: « Amiloidoza Limfomul Hodgkin »
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top