Gastro-enterologie

Hemoroizii

Hemoroizii sunt dilatii varicoase ale venelor din regiunea rectului. Una din principalele cauze ale aparitiei lor o constituie constipatia, dar si diareea este un factor declansator important. 
mai mult...

Esofagita

 

Esofagita acuta este o stare inflamatorie a peretelui esofagian care apare prin mecanisme de coroziune, traumatice, dupa explorari sau/si anestezie. 2.esofagita cronica apare datorita un proces inflamatoriu cronic al peretelui esofagian. 

mai mult...

Cancerul pancreatic

Cancerul pancreatic apare atunci când celulele din cadrul pancreasului încep să crească anormal, într-un mod necontrolat și invaziv, formând noduli sau mase de țesut numite tumori, ce influențează negativ principalele funcții ale pancreasului.

mai mult...

Pancreatita

Pancreatita este o inflamație a pancreasului, o glandă situată în spatele stomacului, în partea superioară a abdomenului, care, de obicei, începe ca un atac brusc și este adesea cauzată de calculi biliari sau de abuzul de alcool.

mai mult...

Hepatita B

Hepatita B este o infecție gravă a ficatului cauzată de virusul hepatitei B (HVB). Pentru unele persoane, infecția cu virusul hepatitei B devine cronică, ceea ce duce la insuficiență hepatică, cancer hepatic sau ciroză.

mai mult...

Diabetul zaharat tip 2

Diabetul zaharat de tip 2, cunoscut sub numele de diabet zaharat non-insulinodependent sau diabetul adultului, este o afecţiune cronică  a pancreasului, care afectează modul în care organismul metabolizează zahărul (glucoza), principala sursă de energie a organismului.

mai mult...

Diabetul zaharat tip 1

Diabetul zaharat de tip 1, cunoscut şi sub numele de diabet zaharat juvenil sau diabet insulino-dependent, este o afecţiune cronică,  în care pancreasul produce foarte puţină insulină sau deloc.

mai mult...

Steatoza hepatică

Steatoza hepatică sau ficatul gras, cum mai este denumită afecțiunea, reprezintă o acumulare de grăsimi în celulele ficatului. Dacă aceasta evoluează, asociindu-se cu un anumit grad de inflamaţie, se ajunge la steatohepatită.

mai mult...

Sindromul metabolic

Sindromul metabolic reprezintă un grup de afecţiuni (hipertensiune arterială, creşterea glicemiei, exces de grăsime corporală în jurul taliei, niveluri anormale de colesterol), ce se manifestă împreună, crescând riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral şi diabet.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top