I s-a modificat grupa sanguină, după un transplant de ficat

Grupa sanguină a unei fetițe din Australia s-a modificat de la sine, după ceaceasta a suferit un transplant de ficat.
Potrivit revistei americane The New England Journal of Medicine, organismulpacientei nu a preluat numai grupa sanguină a donatorului, ci și sistemulimunitar al acestuia.
Medicii australieni care o aveau sub tratament peDemi-Lee Brennan au publicat recent și un studiu despre acest caz unic, înrevista menționată mai sus.
La momentul operației, fetița avea nouă ani, iar după aproximativ nouă lunimedicii au descoperit modificarea ciudată a grupei de sânge. Se presupune căacest lucru a avut loc după ce din ficatul primit de pacientă s-au desprinscelule stem, care s-au mutat în măduva coloanei vertebrale. În prezent, fataare 15 ani și este sănătoasă, a declarat Michael Stornom, hepatologul care s-aocupat de caz.
Stormon a adăugat că a ținut numeroase expuneri în toată lumea despre acestbizar și unic caz. El este deosebit de interesant întrucât în transplanturilede organe, problema cea mai frecventă este aceea că sistemul imunitar albolnavului nu acceptă organul primit. După părerea doctorului Stormon,modificarea a fost determinată de mai mulți factori, printre care și o infecțieintervenită după operație. /Rompres/

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top