Rostopasca ne protejează ficatul

Rostopasca( Chelidonium majus) este folosită din cele mai vechi timpuri pentru tratareabolilor hepatice. În Evul mediu era un tratament important pentru icter.Primul studiu farmacodinamic asupra materiei prime vegetale s-a efectuat înanul 1818 de către Orfils. Cercetările chimice au continuat până în zilelenoastre.
În Franța, Elveția și Germania, rostopasca constituie materia primăpentru 18 medicamente contra bolilor hepatice (C. Pârvu).
Chelidonina, un alcaloid conținut de această plantă acționează antispastic lanivel gastro-intestinal și biliar prin relaxarea musculaturii netede a căilorbiliare. Datorită acțiunii smasmolitice și coleretice e folosită în tratamentuldischineziilor biliare , colicilor hepatobiliare și de la nivelul tractuluigastro-intestinal.
Complexul alcaloidic stimulează tonusul și peristaltismul vezicii biliare cuefect colecistochinetic. Regleazăfuncționalitatea ei în caz de hipotonie și atonie și ameliorează fluxul biliar.
Stimulează secreția pancreatică, mărind secreția enzimelor secretate la acestnivel. Rostopasca scade valorile lipidelor totale din sânge și a colesteroluluifiind utilă în steatoza hepatică.
Este un adevărat panaceu în bolile de ficat deorice natură având proprietăți drenoare și tonice hepatice. Acționează extremde eficient, atât în tratamentul hepatitelor virale acute cât și cronice având efecttonic hepatic, regenerativ hepatic, drenor biliar și antiviral. Având efecteantilitogenice antrenează și elimina calculii biliari fiind folosită catratament adjuvant în litiaza biliară.
Tinctura de Rostopască conține extract vegetal din plantă întreagă înflorităproaspătă de rostopască.
Este un tratament adjuvant în afecțiuni hepatice de natură virală, toxică șimetabolică, colecistopatii, dischinezie biliară, litiază biliară, colicigastro- intestinale.
Se administrează câte 10- 15 picături de 2 ori pe zi diluate în puțină apă.

Dr. Simona Bărnuțiu
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top