Ficat

Hepatita C

Hepatita C este o infecţie cauzată de un virus care atacă ficatul și duce la inflamarea lui. Cele mai multe persoane infectate cu virusul hepatitei C (VHC) nu au simptome. De fapt, cei mai mulți oameni nu știu că sunt infectaţi cu virusul hepatitei C, până când apar leziuni hepatice, depistând boala mai târziu, în timpul unor teste medicale de rutină.

mai mult...

Hepatita A

Hepatita A, numită şi boala mâinilor murdare, este o boală infecto-contagioasă a ficatului produsă de virusul hepatic A, care poate duce la deteriorarea şi chiar distrugerea celulelor hepatice.

mai mult...

Sindromul Crigler-Najjar

Sindromul Crigler-Najjar este o tulburare a metabolismului moştenită, afectând nivelul bilirubinei din organism. Este o tulburare autozomal recesivă, ceea ce înseamnă că individual care dezvoltă acest sindrom trebuie să primească două copii ale genelor defecte, câte una de la fiecare părinte. Există mai puţin de 50 de cazuri în Statele Unite ale Americii şi câteva sute la nivel mondial. Acest sindrom afectează în egală măsură femeile şi bărbaţii.

mai mult...

Ceasurile biologice ale corpului nostru: creierul organul cel mai fragil, ficatul rezistă până la 70

oldercouple2.jpgMedicina avansează, femeile și bărbații în Occident sunt din în ce mailongevivi și ceea ce nu ne omoară ne face mai puternici: în esență,trebuie să treacă ceva vreme înainte de a avea părul cărunt și vârstacare înaintează. Totuși, problema este că nu îmbătrânim treptat,dimpotrivă. Într-adevăr, unele dintre organele noastre se sprijină încârjă mult înaintea noastră
mai mult...

Rostopasca ne protejează ficatul

Rostopasca( Chelidonium majus) este folosită din cele mai vechi timpuri pentru tratareabolilor hepatice. În Evul mediu era un tratament important pentru icter.Primul studiu farmacodinamic asupra materiei prime vegetale s-a efectuat înanul 1818 de către Orfils. Cercetările chimice au continuat până în zilelenoastre.
mai mult...

Criza de ficat, o simplă chestiune de convingeri

Este,oare, criza de ficat, o simplă chestiune de convingeri? AntropologulMarie-Christine Pouchelle face, în numărul pe luna februarie 2007 al revisteifranceze Terrains, un tur de orizont al acestei opinii.
Ce este cu ficatul meu, ce are ficatul meu?
mai mult...

Speranță în lupta împotriva cancerului de ficat

O echipă de medici din Zurich a descoperit cum să intervinăși în cazurile așa-numite ''inoperabile'' de cancer al ficatului, scrieMarie-Christine Petit-Pierre în articolul inserat într-o ediție recentă acotidianului elvețian Le Temps.
''Ficatul este singurul organ care se poate regenera
mai mult...

Primul ficat artificial din istorie

sfaturimedicale.roOameni de știință britanici au reușitsă dezvolte, din celule stem, primul ficat artificial din istoria medicinei,relatează site-ul Ananova, consultat de Rompres.
Cercetătorii au precizat că tehnica utilizată la creșterea „mini-ficatului”,care are mărimea unei monede
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top