Statul pe scaun în unghi drept dă dureri cronice de spate

sfaturimedicale.roStatul pe scaun în poziție dreaptă ar provoca dureri cronice de spate. Potrivit lucrărilor unei echipe de cercetători americani date publicității luni, este recomandată o poziție aplecată înapoi, mai naturală, care exercită o tensiune mai scăzută asupra coloanei vertebrale, notează site-ul cotidianului elvețian La Liberté, consultat de Rompres.
"Un unghi de 135 de grade al bustului față de coapse s-a dovedit a fi, din punct de vedere biomecanic, cea mai bună poziție șezând, comparativ cu o poziție de 90 de grade, adică cu bustul drept, considerată - de regulă - normală", explică dr. Waseem Amir Bashir, principalul autor al studiului prezentat la Chicago, la ultima conferință anuală a Societății Nord-Americane de Radiologie (RSNA).
Utilizând un nou sistem de imagistică prin rezonanță magnetică (IRM), acești medici au arătat că poziția șezând cu bustul drept exercită o tensiune anormală asupra coloanei vertebrale și asupra ligamentelor, care, pe termen lung, poate provoca - potențial - lombalgii cronice și deformări (ale coloanei).
Până acum, scannerele tradiționale nu puteau realiza imagini ale unor persoane suferind de dureri de spate decât în poziție culcat, ceea ce putea ascunde cauza durerii provocate, cel mai adesea, de unele mișcări sau poziții prelungite.
"Corpul nostru nu este făcut pentru a rămâne așezat ore în șir, dar viața modernă obligă marea majoritate a populației Globului să lucreze în poziția șezând", subliniază dr. Bashir din cadrul secției de radiologie și diagnostic a Spitalului Universitar din Alberta (Canada).
Studiul a fost realizat la Spitalul Woodend, din Aberdeen (Scoția), pe 22 de benevoli care nu au avut niciodată dureri de spate.
Durerile de spate constituie principala cauză de incapacitate în Statele Unite ale Americii și de Glossary Link absenteism la locul de muncă, potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și Cerebrale.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top