Îngrijirea danturii și diabetul

ca7yvqtw.jpgDacă aveți diabet, aveți un risc mai mare de a face infecții ale gingiei. Deși placa dentară este cauza principală a bolilor gingiei, diabetul poate înrăutăți lucrurile prin scăderea capacității cavității bucale de a lupta cu germenii. Controlul deficitar al nivelului glucozei în sânge face mai probabilă apariția problemelor gingiei. Vestea bună este că sub o îngrijire corectă, dinții dumneavoastră pot să reziste o viață.

Cât de des aveți nevoie să vizitați un stomatolog depinde de mulți factori - starea de sănătate, tipurile de medicamente pe care le luați și starea în care se află dinții și gingiile dumneavoastră. Unii diabetici ar trebui să viziteze un stomatolog o dată la 3 luni, însă alții au nevoie numai de un singur control pe an. Discutați cu stomatologul despre ce este mai potrivit pentru dumneavoastră.

Consultați stomatologul dacă:

•Aveți gura uscată, mâncați cu greutate sau cu dureri de gură sau dinți.

•Nu ați mai făcut un control stomatologic de mai mult de un an.

•Ați observat ulcerații sau tumefieri în gura dumneavoastră

Atunci când vă programați pentru o vizită la stomatolog, vă recomandăm următoarele:

•Spuneți-i stomatologului că aveți diabet și vorbiți-i despre orice probleme aveți în legătură cu infecțiile sau cu controlarea nivelului glicemiei.

•Mâncați înainte de a merge la stomatolog. Cel mai bun moment pentru o intervenție stomatologică este atunci când glicemia este în limite normale și acțiunea medieației antidiabetice este scăzută. De exemplu, dacă faceți injecții cu insulina, cea mai potrivită vizită este dimineața, după ce ați luat micul dejun.

•Înainte de a merge la stomatolog, luați medicamentele pe care le folosiți în mod normal, numai dacă nu v-a spus să schimbați doza înainte de intervenția chirurgicală stomatologică. Stomatologul se poate sfătui cu medicul dumneavoastră în legătură cu necesitatea de a ajusta medicația antidiabetică sau dacă aveți nevoie de un Glossary Link antibiotic înainte de intervenția stomatologică dentară pentru a preveni infecțiile.

•Așteptați momentul unei intervenții chirurgicale stomatologice până când glicemia este sub control. Dacă este o urgență stomatologică și glicemia este prost controlată, discutați cu medicul și cu stomatologul despre posibilitatea de a suporta manevrele stomatologice într-un spital sau în alt loc unde profesioniști din domeniul medical vă pot îngriji în timpul și după intervenția chirurgicală.

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top