Transplantul de celule pancreatice în tratamentul diabetului zaharat

fatcells1.jpgMedicamentele și modificarea stilului de viață pot controla diabetul, dar rămâne întrebarea: nu există vindecare?
În prezent nu există un tratament care să vindece diabetul.Cercetătorii continuă să exploreze modalități terapeutice despre carecred că vor duce în final la vindecarea acestei boli. Una dintreposibilitățile studiate, care primește multă atenție, este transplantul.

Încă de la sfârșitul anilor 70, medicii au realizat transplante de pancreas petru a opri sau stopa complicațiile diabetului, iar procedura a avut un oarecare succes. Cercetătorii încearcă și transplantarea celulelor insulare – celule pancreatice care produc insulina.

Pancreasul uman conține aproximativ 1 milion de insule care formează 2% din glandă. Celulele beta din interiorul acestor mici insule produc insulina. În cazul celor cu diabet de tip 1, propriul sistem imun a atacat și distrus celulele insulare, astfel încât pancreasul nu mai poate produce insulină.

Cercetătorii au studiat diferite metode de Glossary Link transplant al celuleor  insulare. Deși aceste proceduri sunt îngreunate de multe probleme, studiile recente se arată promițătoare. Îmbunătățirea tehnicilor și noile medicamente imunosupresoare au dus la creșterea reultatelor pozitive.

Unul dintre principalele avantaje ale transplantului de celule pancreatice este că e mai puțin riscant decât transplantul de pancreas. Totuși, deoarece este considerată încă experimentală, procedura nu este acoperită de casa de asigurări (în SUA). Sunt în curs studii suplimentare care să ilustreze mai multe date despre efectele pe termen lung ale transplantului de celule pancreatice și despre complicațiile medicamentelor imunosupresoare.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top