Diabet

Diabetul zaharat la copii

Diabetul este o boalã a pancreasului (organ situat în spatelele stomacului) care elibereazã un hormon numit insulinã. Acest hormon ajutã organismul sã stocheze si sã utilizeze zahãrul si grãsimea din ceea ce mâncãm. Diabetul apare atunci când pancreasul nu produce insulinã sau produce o cantitate micã sau atunci când organismul nu rãspunde la producerea de insulinã.

mai mult...

Diabetul zaharat la copii, o boală ce afectează întreaga familie

Diabet3Afecțiune caracterizată prin valori crescute ale glicemiei, diabetul zaharat se manifestă clinic prin eliminarea unei cantități crescute de urină, sete excesivă și apetit exagerat. Nivelul crescut de glucoză din sânge poate fi cauzat de scăderea nivelului de insulină secretat de către pancreas (diabet de tip 1) sau insuficienta utilizare de către organism a insulinei produse (diabet de tip 2). Cel mai des întâlnit la copii este diabetul de tip 1, diabet ce trebuie controlat printr-un aport zilnic de insulină. Acest dezechilibru metabolic influențează în cazul copiilor dezvoltarea corespunzătoare a organismului, maturarea sexuală și poate crește sensibilitatea la infecții. 

mai mult...

Prediabetul

Prediabetul, cunoscut şi ca “toleranţă alterată la glucoză” sau “glicemie bazală modificată”, este o afecţiune care nu prezintă simptome. Este prezentă aproape întotdeauna înainte ca o persoană să dezvolte diabetul de tip 2. Din ce în ce mai mulţi medici recunosc importanţa diagnosticării prediabetului, din moment ce tratamentul afecţiunii poate preveni unele probleme mai grave de sănătate.

mai mult...

Fetele ascunse ale diabetului zaharat

diabet_1.jpgAnul 2008a fost, categoric, unul al progreselor științifice majore, în toate domeniilecunoașterii, cu inițieri de noi proiecte, teorii îndraznețe și priviricurajoase spre viitor, în ciuda crizei economice mondiale.
Medicina nu putea face excepție de la această tendință. Noile cercetări auschimbat unele concepții despre mecanismul bolilor, unul dintre aceste cazurifiind și diabetul zaharat de tip 2, boala care amenință să "înghită"din ce în ce mai mult din polulația globului.

mai mult...

Îngrijirea danturii și diabetul

ca7yvqtw.jpgDacă aveți diabet, aveți un risc mai mare de a face infecții ale gingiei. Deși placa dentară este cauza principală a bolilor gingiei, diabetul poate înrăutăți lucrurile prin scăderea capacității cavității bucale de a lupta cu germenii. Controlul deficitar al nivelului glucozei în sânge face mai probabilă apariția problemelor gingiei. Vestea bună este că sub o îngrijire corectă, dinții dumneavoastră pot să reziste o viață.
mai mult...

Transplantul de celule pancreatice în tratamentul diabetului zaharat

fatcells1.jpgMedicamentele și modificarea stilului de viață pot controla diabetul, dar rămâne întrebarea: nu există vindecare?
În prezent nu există un tratament care să vindece diabetul.Cercetătorii continuă să exploreze modalități terapeutice despre carecred că vor duce în final la vindecarea acestei boli. Una dintreposibilitățile studiate, care primește multă atenție, este transplantul.
mai mult...

Diabetul mărește riscul îmbolnăvirii de tuberculoză

tuberculosis2.jpgConform mai multor studii realizate în ultimii 40 de ani, diabetulduce și la o creștere a riscului de îmbolnăvire de tuberculoză, indicărezultatele unei analize publicate marți în revista on-line PLoSMedicine, transmite AFP..
Christie Jeon și Megan Murray de la Universitatea Harvard, ausintetizat rezultatele a 13 studii importante la care au participataproximativ 1,7 milioane de persoane, dintre care 17.698 de bolnavi detuberculoză.
mai mult...

Implant de pancreas artificial împotriva diabetului

Experimentarea pancreasului artificial pe om, un dispozitiv care va faceinutilă obligația măsurării zilnice a glicemiei pentru administrarea deinsulină, va demara până în vară, la Padova /regiunea Veneto, nordul Italiei/.Anunțul a fost făcut la cel de-al XXII-lea congres național al Societățiiitaliene de diabetologie /SID/,
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top