Dermatologie

Alopecia

Alopecia sau căderea părului poate afecta doar scalpul sau poate afecta întregul corp,  putând fi rezultatul unor afecțiuni medicale, reacții adverse ale unor tratamente medicamentoase sau a unor factori ereditari. Orice persoană, indiferent de vârstă sau sex, se  poate confrunta cu această afecțiune.

mai mult...

Celulita

Celulita este o alterare a tesutului conjuctiv, ca urmare a acumularii de grasime in celulele adipocitare din hipoderm (stratul profund al pielii), ceea ce determina imbatranirea si degradarea tesutului respectiv. 
mai mult...

Sifilisul

Sifilisul se consideră o boală infecţioasă cronică, datorată microorganismului Spirocheta pallida,având o evoluţie caracterizată prin perioade cu simptomatologie clinică activă, întrerupte de perioade de infecție latentă.

mai mult...

Microlifting cu venin de albine

Trebuie să participați la un eveniment important și doriți să obțineți rapid un efect de întinerire vizibilă a pielii? Soluția fără bisturiu vine acum de la albine. Este vorba despre un tratament cosmetic ce are ca ingredient principal… veninul de albine!

mai mult...

Lichenul plan

lichen_rs.jpgLichenul plan este o afectiune cronica benigna, autolimitata care poate afecta izolat sau concomitent tegumentul, scalpul, unghiile, si mai ales mucoasele (orala, nazala, laringiana, esofagiana, conjunctivala, anala, genitala). E importanta localizarea lichenului plan deoarece in functie de aceasta e afectata calitatea vietii pacientului si psihicul acestuia.
mai mult...

Acneea juvenila

acnee_rs.jpgAcneea devine o adevarata problema pentru unii adolescenti, incepand cu varsta de 14-15 ani pana in jurul varstei de 20 ani si cu un impact psihologic mare. In general, baietii sunt mult mai predispusi decat fetele la dezvoltarea unor forma severe si de durata. In cazul fetelor, ele se confrunta cu episoade intermitente cauzate de schimbarile hormonale si produsele cosmetice.
mai mult...

Paronichia

paronichia_3_rs.jpgAvand in vedere ca mainile sunt cele mai expuse in activitatile cotidiene, pot suferi diverse traume care deschid porti pentru diversii agenti patogeni. Paronichia este cea mai frecventa infectie care afecteaza degetele mainii(foarte rar degetele de la picior), rezultata mai ales prin plagile intepate.
mai mult...

Onicomicoza

1299426142_onicomicoza_rs.jpgMulti dintre pacienti ignora aceasta afectiune, ei nedand importanta sau complacandu-se cu unghii care isi modifica culoarea, devin ingrosate, sfarimicioase, deformate, dezlipite, dureroase la mers, in final ajungindu-se la distrugerea lor partiala sau totala.
mai mult...

Scabia

scabielayeggs_rs.jpgScabia este ce mai comuna infectie cu parazit, in lume rapotandu-se 300 milioane de cazuri anual. Artropodul Sarcoptes scabie varianta hominis este responsabil pentru aceasta parazitoza care afecteaza atat barbatii cat si femeile in egala masura, netinand seama de criterii socioeconomice.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top