Cardiovascular

Tromboza venoasă profundă

Tromboza venoasă profundă (TVP) constă în formarea unui cheag de sânge (tromb) într-una din venele profunde din corp.Tromboza venoasă profundă tinde să apară în venele picioarelor, cum ar fi venele poplitee sau femurale, precum și venele profunde de la nivelul bazinului.

mai mult...

Bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sau bolile cardiace se referă la un grup de  boli care afectează inima sau vasele de sânge (venele, arterele și capilarele) sau ambele, adică boli care afectează întreg sistemul cardiovascular.

mai mult...

Venele varicoase

Venele varicoase sunt vene de dimensiuni mari, noduroase, cu aspect sinuos. Orice venă poate deveni varicoasă, dar venele cel mai frecvent afectate sunt cele de la picioare şi tălpi. Aceasta deoarece statul  în picioare și mersul pe jos în poziție verticală crește presiunea asupra venelor din partea inferioară a corpului.
mai mult...

Tahicardia ventriculară

Tahicardia ventriculară reprezintă o creştere rapidă a ritmului cardiac, având originea în camerele inferioare ale inimii (ventricule). Daca sunt lăsate netratate, unele forme de tahicardie ventriculară se pot agrava și pot duce la fibrilaţie ventriculară, care pun viaţa în pericol.

mai mult...

Pericardita

Pericardita acuta este definită ca inflamaţia pericardului, asociată sau nu cu acumulare de lichid pericardic. Simptomatologia prezentă include durere substernală sau pectorală, intensă şi persistentă, ce iradiază în partea stângă a gâtului, umărului şi spatelui, dificultăţi respiratorii, febră, zgomote pericardice.

mai mult...

Hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială (HTA), cunoscută de asemenea sub numele de tensiune arterială crescută sau hipertensiune, este o afecțiune cronică caracterizată prin valori crescute ale presiunii arteriale.

mai mult...

Infarctul miocardic

Infarctul miocardic este un sindrom clinic determinat de necroza ischemică a unei zone din miocard prin obturarea unei artere coronare. Evoluția unui bolnav cu infarct miocardic depinde în mare măsură de stabilirea precoce a diagnosticului și de tratamentul corect efectuat în primele ore.

mai mult...

Aritmia

Aritmiile cardiace sunt modificări ale ritmului normal al inimii, modificări care se referă atât la frecvenţa cât şi la regularitatea frecvenţei cardiace.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top