Cancer

Cancerul cervical (cancer de col uterin)

Cancerul cervical este boala in care la nivelul cervixului (colului) se multiplica  necontrolobil celule atipice (cancerose). Este una dintre cele mai intalnite forme de cancer. Colul uterin este partea cea mai joasa si ingusta a uterului care realizeaza legatura acestuia cu vaginul.
mai mult...

Cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar reprezintă o creșterea necontrolată de celule anormale, în unul sau în ambii plămâni. Celulele anormale se dezvoltă în țesutul pulmonar sănătos, divizându-se rapid și formând tumori. În momentul în care tumorile devin mai mari și mai numeroase, ele limitează capacitatea plămânilor de a furniza un flux sanguin încărcat cu oxigen. 

mai mult...

Cancerul de piele

Cancerul de piele reprezintă o creștere anormală a celulelor pielii, cel mai adesea pe porţiunile pielii expuse la soare. Dar aceasta formă foarte des întâlnită de cancer poate apărea, de asemenea, şi pe zone ale pielii care nu sunt expuse de obicei la lumina soarelui. 

mai mult...

Cancerul de prostată

Cancerul de prostată este o boală care afectează numai persoanele de sex masculin. Acest tip de cancer se dezvoltă în prostată, o glandă a sistemului reproducător masculin. Cu excepția cancerului de piele, cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer în rândul bărbaţilor.

mai mult...

Tumorile cerebrale

Tumorile cerebrale reprezintă o multiplicare anormală, necontrolată, a celulelor din creier, formând mase de țesut ce influențează negativ funcțiile creierului.

mai mult...

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic este cancerul care apare în celulele hepatice. Cea mai comună formă de cancer la ficat este carcinomul hepatocelular, care începe la principalul tip de celule hepatice (hepatocite). Alte tipuri de celule din ficat pot dezvolta cancer, dar acestea sunt mult mai puțin frecvente.

mai mult...

Cancerul tiroidian

Cancerul tiroidian, un tip de cancer mult mai rar întâlnit,  constă în apariția de celule anormale la nivelul glandei tiroide,  o glandă în formă de fluture, situată la baza gâtului, chiar sub mărul lui Adam.

mai mult...

Cancerul rectocolonic

Cancerul colorectal este o tumoră malignă care apare în colon (intestinul gros) și rect (ultima porţiune de intestin prin care materiile fecale sunt eliminate în exterior).

mai mult...

Leucemia

Leucemiile sunt boli neoplazice ale sângelui caracterizate prin creșterea anormală a numărului de leucocite. Afecțiunea poate fi acută sau cronică. În leucemia cronică proliferarea celulelor leucocitare invadează sângele periferic și poate afecta orice zona din organism. Simptomatologia include anemie, febră, astenie, anorexie, dureri osteoarticulare, adenopatie și splenomegalie. Fiind o afecțiune de natură canceroasă, boala necesită tratament specific, chimioterapic și radiologic.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top