șancru și erupții cutanate

sancru.jpgUn șancru își face apariția la o per­ioadă de una-două săptămâni după raportul sexual care a generat infecția. Subiectul este cuprins de febră, durere de cap și grețuri. Apar erupții cutanate care amintesc de sifilis sau herpes. Abdomenul este dureros, subiectul se poate plânge de Glossary Link artrită sau Glossary Link hemoroizi.

În formele grave, penisul sau vulva pot fi tumefiate, iar pe Glossary Link labii și pe clitoris pot apărea fistule sau crăpături, precum și pe regiunea anală la ambele sexe. Se poate produce chiar o îngustare a rectului. Semnul caracteristic este tumefacția ganglionilor limfatici ai vintrei, similară buboanelor.

Tratament. Nu există un tratament propriu-zis. Asemenea șancroidului, această afecțiune este destul de rară. Antibioterapia se dovedește a fi destul de eficace și se vor folosi, de asemenea, sulfamidele. Pentru prevenire este recomandată spălarea organelor genitale cu apă caldă și săpun după raportul sexual.

Cercetarea agentului cauzal se face în laborator. Se va urmări depistarea ger­menului responsabil (treponema, chlamidia) prin efectuarea de prelevări de pe leziunea genitală și prin examinarea microscopică. Intradermoreacția este o modalitate utilizată pentru a fi evitate vii­toarele infecții.

Ca în orice Glossary Link contaminare sexuală, cercetarea socială are drept scop depistarea cât mai rapidă a persoanei contaminate și a persoa­nelor care ar fi putut fi contaminate. Subiectul va trebui să recurgă la măsura abstinenței sexuale totale în timpul tratamentului.

Pe aceeasi tema

2 comentarii

  • Natasha
    Natasha Luni, 18 Martie 2013 15:58 Link

    cosmincret spune:Salut Vali, se pare ca dezvoltarea dndeirperilor digitale de care vorbea d-na Rodica Mocan in intalnirea Media Safe sunt deja implementate in procesul educational. Nici nu e de mirare, avand in vedere ca traim intr-o lume tehnologizata, care ne solicita aceste deprinderi. Copiii nostri vor trebui sa faca fata acestei lumi, fie ca-si vor cauta resursele pe Internet, vor face cursuri on-line sau isi vor plati facturile si cumparaturile din magazinele virtuale. Asta nu inseamna neaparat ca este ceva mai bun decat modelul traditional de educatie, doar ca este un proces ireversibil. Ori ne adaptam, ori avem de pierdut. Nostalgia vremurilor in care simteam mirosul manualelor si cartilor din biblioteca, din pacate, nu-i mai ajuta pe copiii nostri. Cartile devin digitale iar exemplul scolilor din Japonia care au inlocuit caietele si manualele cu tablete gen iPad, vor deveni in curand o normalitate. Noua, parintilor, ne ramane doar sa intelegem vremurile, sa ne adaptam si sa intelegem lumea copiilor nostri, ajutandu-i sa nu devina inadaptati, chiar daca metodele nu sunt cele cu care noi suntem obisnuiti.

  • pt vali
    pt vali Duminică, 17 Februarie 2013 19:23 Link

    sper a-ti fii de folos

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top