Absența orgasmului (Frigiditatea)

lipsa_de_orgasm.jpg„Răceala", absența atracției spontane ca dorință de a răspunde unei solicitări senzuale, este normală pentru anu­mite perioade ale vieții, însă în altele este trăită ca o lipsă. Femeia nu se recunoaște în legătură cu un trecut pe care îl regretă sau se simte jenată din cauza frustrării pe care o impu­ne ființei iubite.

Cauze. Boala sau anumite tratamente vitale (hipotensive, psi­hotrope, hormonale, citolitice) provoacă o frigiditate care tre­buie acceptată și integrată unui nou echilibru de viață pentru persoană și cuplu. Însă, uneori, tratamentele trebuie adaptate pentru a nu împiedica inutil libidoul.

Medicamentele numite „de confort" (anxiolitice, somnifere...), care frânează dorința, pot fi chiar abandonate, cum sunt alcoolul, tutunul, drogurile, care diminuează sensibilitatea și au un impact negativ asupra sexualității. Trebuie avute în vedere problemele hormonale, menopauza, o boală endocrină (tulburare a hipofizei sau a tiroi­dei), vaginitele și toate sursele de durere, un trecut de trauma­tism sexual asupra unei personalități caracterizate de anxieta­te, destul de nesigură de ea, ignoranța sau idei false privind sexualitatea și plăcerea, blocajele induse de partener.

Soluții.  Rezolvarea  problemelor cuplului,  precum și  problemele organice. Cel afectat trebuie să-și schimbe cu orice preț comporta­mentul   în    legătură    cu   viața sexuală și să nu aștepte un afrodiziac magic fără să facă nimic în schimb. Femeia tre­buie să își recreeze o grădină secretă,  amenajându-și  acti­vitățile pentru a degaja un timp pe care să-l poată consacra.

Este fundamental să își regă­sească  echilibrul  cu  propriul corp prin toate îngrijirile de toa­letă, duș, baie, prin jocul cu lenjeria intimă și cu hainele. Reveria, jocul cu imaginația și fantasmele obișnuiesc corpul și spiritul să se lase conduse de dorință, în voia abandonului necesar la intrarea în lumea dorinței. Anumite blocaje ale dorinței provin, de asemenea, din eșe­cul căutării orgasmului în relație.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top