Ulcerații și roșeață a organelor genitale

organe.jpgUlcerații și roșeață a organelor genitale feminine (Vulvo-vaginita fetelor mici)
Este vorba de o iritare locală și de scurgeri numite Glossary Link leucoree, care pătează lenjeria deoarece sunt purulente și nu au nimic de-a face cu scurgerile albe nor­male care apar înainte de pubertate.

Cauze. În afara germenilor banali, poate fi vorba de gonococi. Dacă tratamentul nu a vindecat infecția în trei zile, poate fi vorba de oxiuri sau de un corp străin în vagin.

Tratament. În afara tratării oxiuriazei și a extragerii corpurilor străine, a antibioterapiei în caz de Glossary Link infecție cu gonococ, tra­tamentul este, în general, local: toaletă vulvară, băi locale, instilații vaginale adaptate fetiței și adolescentei.

Ulcerații ale organelor genitale masculine ( Glossary Link Balanită)
Stare de inflamație a șanțului balano-prepuțial, adică a șanțului circular care separă prepuțul de gland, balanită este o afecțiune frecventă având cauze multiple.

Simptome. Prepuțul este roșu și tumefiat. Acestei inflamații i se asociază, după cauză, mâncărimi și arsuri cu eroziuni și o scurgere purulentă care nu provine de la meatul urinar, ca în cazul balanitelor cu germeni banali, o simplă exsudare ca la balanitele micotice, eroziuni ca în cazul balanitelor cu virusul herpesului, de exemplu.

Ajutorul laboratorului. O prelevare a bacteriilor poate fi cerută de medic în cazul balanitelor infecțioase sau micotice, precum și un studiu al glicemiei (cercetare a diabetului), al serologiei sifilitice si HIV.

Tratament. Constă în îngrijirea locală riguroasă, de exemplu, sub forma băilor zilnice cu permanganat diluat. Antibioterapia este inutilă.

Pe aceeasi tema

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top