Boli Sexuale

Herpesul genital

Herpesul genital este o infecție virotică a pielii, cu transmitere sexuală,  provocată de virusul herpex simplex. Această leziune este caracterizată prin vezicule recidivante, mici, grupate pe un fond eritematos, în jurul regiunilor bucală și genitală.

mai mult...

HPV

Virusul papilomavirus uman (HPV) este o colecție de virusuri care cauzează negi pe mâini, picioare și organele genitale. Unele tipuri de HPV sunt cu transmitere sexuală și pot  cauza cancer de col uterin.

mai mult...

Boli cu transmitere sexuala

Pentru a putea actiona inteligent in vederea prevenirii si combaterii bolilor cu transmitere sexuala in continuare vom prezenta cele mai intalnite boli cu  transmitere pe cale sexuala impreuna cu elementele esentiala ale acestora.

mai mult...

Impotența sexuală

Prin impotenţă sexuală se înţelege prezenţa la bărbaţi a tulburărilor de dinamică sexuală, în totalitate, parţial sau faţă de o anumită femeie. Disfuncţia erectilă sau impotenţa, apare atunci când bărbatul în cauză devine incapabil de a avea şi menţine o erecţie suficientă pentru a avea loc un contact sexual normal, satisfăcător.

mai mult...

Blenoragia

Blenoragia este o boală infecto-contagioasă cu transmitere sexuală (BTS) cauzată de un gonococ (bacterie de formă sferică) care se mai numește și gonoree sau sculament. În momentul de față gonoreea este cea mai des întâlnită boală cu transmitere sexuală, fiind cunoscută încă din antichitate. 

mai mult...

Infecția urogenitală cu Chlamydia trachomatis

chlamydia 1Infecția cu Chlamydia trachomatis afectează cel mai frecvent tractul urogenital. Este una dintre cele mai des întâlnite boli cu transmitere sexuală, fiind cea mai importantă cauză de infertilitate la nivel mondial. Afecțiunea este asimptomatică la aproximativ 50% din bărbați și 80% din femei, iar complicațiile ei pot include boala inflamatorie pelvină, sarcina ectopică, infertilitatea tubară la femei și epididimita sau prostatita la bărbați.

mai mult...

șancru și erupții cutanate

sancru.jpgUn șancru își face apariția la o per­ioadă de una-două săptămâni după raportul sexual care a generat infecția. Subiectul este cuprins de febră, durere de cap și grețuri. Apar erupții cutanate care amintesc de sifilis sau herpes. Abdomenul este dureros, subiectul se poate plânge de artrită sau hemoroizi.

mai mult...

Absența orgasmului (Frigiditatea)

lipsa_de_orgasm.jpg„Răceala", absența atracției spontane ca dorință de a răspunde unei solicitări senzuale, este normală pentru anu­mite perioade ale vieții, însă în altele este trăită ca o lipsă. Femeia nu se recunoaște în legătură cu un trecut pe care îl regretă sau se simte jenată din cauza frustrării pe care o impu­ne ființei iubite.

mai mult...

Ulcerații și roșeață a organelor genitale

organe.jpgUlcerații și roșeață a organelor genitale feminine (Vulvo-vaginita fetelor mici)
Este vorba de o iritare locală și de scurgeri numite leucoree, care pătează lenjeria deoarece sunt purulente și nu au nimic de-a face cu scurgerile albe nor­male care apar înainte de pubertate.

Cauze. În afara germenilor banali, poate fi vorba de gonococi. Dacă tratamentul nu a vindecat infecția în trei zile, poate fi vorba de oxiuri sau de un corp străin în vagin.

mai mult...

Afecțiunile glandelor sexuale feminine

glande_sexuale_feminine.jpgLa femei, hormonii sexuali con­lucrează în cadrul unui mecanism intricat, pentru a face ca sistemul reproductiv să funcționeze corect. Principalii hormoni sexuali femi­nini sunt estrogenii și progesteronul, care sunt produși în special de ovare, în cursul vieții reproductive.

În afară de controlul ovulației, concepției și sarcinii, estrogenii mențin forța osoasă și ajută la reglarea nivelului de colesterol. Progesteronul conlucrează cu estrogenii pentru a pregăti corpul femeii pentru concepție și sarcină, și ajută la reglarea ciclului ei menstrual. Problemele apărute la nivelul producerii și eliberării hormonilor sexuali pot afecta dezvoltarea sexuală, caracteristicile sexuale și fertilitatea.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top