Boli Reumatismale

Cârceii

Cârceii sunt contracţii musculare spontane, ce apar la unul sau mai mulţi muşchi. De obicei apar la gambe, la coapse sau la nivelul membrelor superioare.
 
 
Aceste crampe pot fi de intensitate variată. Unele sunt foarte uşoare, dar altele pot fi extrem de intense şi dureroase. De asemenea, unii cârcei pot dura câteva secunde, iar alții 15 minute sau chiar mai mult. 
 
 
mai mult...

Monturi (Hallux Valgus) – Tratament alopat și naturist

Malformația degetului mare de la picior, numită și Hallux Valgus sau mont, este o problemă foarte comună și dureroasă. Monturile sunt umflături dureroase ce se formează la baza degetului mare de la picior. 
 
 
Articulația degetului mare se înclină și devine proeminentă spre exterior. Aceste proeminențe intră în contact cu încălțămintea și apar durerile. Pot apărea și deformări al celorlalte degete și dureri intense.
mai mult...

Torticolis (gât înţepenit)

torticolisTorticolisul reprezintă o înțepenire a gâtului, fiind o formă de distonie cervicală. Această afecțiune poate fi congenitală (prezentă la naștere) sau dobândită ulterior din diferite cauze. 
 
De asemenea, poate fi rezultatul deteriorării mușchilor gâtului sau a circulației sangvine în această regiune, fiind adesea numită chiar distonie cervicală.
 
mai mult...

Cifoza

cifoza
Cifoza defineşte o curbură exagerată a coloanei vertebrale în regiunea cervicală şi/sau toracică, în general împreună cu un tip de lordoză în zona lombară, care are scopul de a compensa, apărând acel efect de cocoașă.
 
Poate să apară la orice vârstă, dar este mai frecventă la femeile trecute de 60 de ani.
mai mult...

Lordoza – Cauze și tratament

lordozaLordoza este o afecțiune a coloanei vertebrale care provoaca o modificare a formei acesteia. 
 
Pacienții cu lordoză prezintă o curbură excesivă spre interior, în comparație cu restul coloanei vertebrale. Această afecțiune este de obicei însoțită de durere cronică de spate și mobilitate limitată.
 
mai mult...

Artrita psoriazica

Artrita psoriazica (AP) este o forma de artrita inflamatorie cronica care afecteaza  de la 5 pana  la 42 % din persoanele ce sufera de  psoriazis. De obicei, psoriazisul precede instalarea afectiunii articulare,  iar aproximativ 15%  dintre pacienti prezinta insa artrita inainte de debutul afectiunii cutanate –psoriazisul.

mai mult...

Tendinita

Tendinita reprezintă iritarea sau inflamarea dureroasă a unui tendon,  prin utilizarea repetitivă (excesivă) a respectivei articulaţii. Deși problema poate să reapară sau poate fi cronică (pe termen lung), la unele persoane se manifestă cel mai adesea pe termen scurt, mai ales dacă este tratată din timp.

mai mult...

Osteoartrita

Adesea numită şi boală articulară degenerativă sau osteoartroză, osteoartrita apare atunci când cartilajul de protecţie de la capetele oaselor se distruge prin uzură.

mai mult...

Fibromialgia

Fibromialgia este un sindrom cronic dureros caracterizat prin dureri musculo-scheletice extinse,  însoţite de oboseală, probleme cu somnul şi memoria, şi alterarea stării de spirit.

mai mult...

Scolioza

Scolioza este o curbură laterală a coloanei  vertebrale, în plan vertical,care apare cel mai des în timpul creşterii rapide chiar înainte de pubertate.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top