Boli Reumatismale

Genunchiul alergătorului

Genunchiul alergătorului este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii genunchiului în regiunea din față și reprezintă aproximativ 25% din totalul leziunilor la genunchi observate în clinicile de accidentări sportive.

În ciuda numelui, nu afectează doar persoanele care aleargă, ci şi  persoanele sedentare. 

mai mult...

Costocondrita – posibilă cauză a durerii în piept

Costocondrita este termenul medical pentru inflamația cartilajului care unește coastele de stern. Această zonă este cunoscută sub numele de articulație costocondrală.

Aceasta se poate reduce de la sine în câteva săptămâni, deși poate dura  luni sau mai mult până la reducerea completă a simptomelor.

mai mult...

Sesamoidita

Durere în talpa piciorului și în degetul mare? Ar putea fi vorba de sesamoidită. 

În talpă avem două oase mici, atașate de tendoane separate, care se prelungesc sub picior până la degetul mare şi amortizează presiunea, dar se pot și inflama, problemă numită sesamoidită.

mai mult...

Fibromatoza plantară (Boala Ledderhose)

Fibromatoza plantară sau Boala Ledderhose este o afecțiune non-canceroasă ce se caracterizează prin prezența excesului de colagen sau a țesutului fibrotic. 
Cele mai frecvente simptome de fibromatoză plantară sunt formarea unor mase nodulare ferme care pot fi simțite chiar sub piele pe talpa piciorului și durere atunci când stai în picioare. Spre deosebire de afecțiunea asociată cu tulburarea Peyronie, nodulii fibromatozelor plantare nu trec de la sine.

mai mult...

Fibromialgia - cauze și tratament

Fibromialgia este numită și sindrom fibromialgic. Persoanele cu fibromialgie se confruntă cu dureri în tot corpul, oboseală (oboseală extremă care nu se ameliorează după somn sau odihnă) și probleme de somn.

Iată care sunt cauzele, cum se manifestă și cum tratăm problema.

mai mult...

Bursita - ce este și cum o tratăm?

Bursita se referă la inflamarea unei burse. O bursă este un sac umplut cu lichid care împiedică frecarea dintre suprafețele osoase și țesuturile moi din corp, mai ales în articulaţii sau în jurul lor.

Când una dintre aceste burse este inflamată, se umflă și devine dureroasă. Inflamația burselor poate apărea ca urmare a mișcării excesive sau a presiunii asupra burselor, a infecțiilor sau a altor afecțiuni ale articulațiilor.

mai mult...

Sciatica - Simptome, cauze și remedii

Sciatica, cunoscută și sub denumirea de radiculopatie lombară, este o durere cauzată de presiunea asupra nervului sciatic, care se extinde din spatele bazinului spre spatele coapsei. 

Nervul sciatic este nervul principal al piciorului și este, de asemenea, cel mai mare nerv din întregul corp. 

mai mult...

Sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian este o afecţiune dureroasă a mâinii provocată de presiunea asupra nervilor de la nivelul încheieturii mâinii. 
Cauzează durere, amorțeală și furnicături la nivelul mâinii și brațului. Apare atunci când unul dintre nervii principali ai mâinii - nervul median - este presat sau comprimat.

mai mult...

Spondiloartrita

Spondiloartrita este termenul-umbrelă pentru o serie de boli inflamatorii care cauzează diferite tipuri de artrită. 

De asemenea, cunoscută și sub numele de spondiloartropatie, este o afecțiune care afectează articulațiile și zonele în care ligamentele și tendoanele se atașează la os.

mai mult...

Cârceii

Cârceii sunt contracţii musculare spontane, ce apar la unul sau mai mulţi muşchi. De obicei apar la gambe, la coapse sau la nivelul membrelor superioare.
 
 
Aceste crampe pot fi de intensitate variată. Unele sunt foarte uşoare, dar altele pot fi extrem de intense şi dureroase. De asemenea, unii cârcei pot dura câteva secunde, iar alții 15 minute sau chiar mai mult. 
 
 
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top