Boli Habituale

Insomnia

Insomnia reprezintă dificultatea de a adormi sau de a rămâne adormit, chiar și atunci când o persoană are posibilitatea de a face acest lucru. Insomnia duce frecvent la somnolență în timpul zilei, letargie și o senzație generală de rău atât mental cât și fizic.

mai mult...

Alcoolismul

Alcoolismul este o boala cronică ce se instalează progresiv ca urmare a consumului abuziv şi necontrolat de alcool. Acest lucru poate duce la o serie de efecte fizice și psihologice nocive, cum ar fi intoxicații cu alcool, ciroză hepatică, incapacitatea de a lucra și de a socializa, comportamente distructive (conducerea sub influența alcoolului). Consumul excesiv de alcool afectează mai ales adolescenții și adulții tineri.

mai mult...

Hiperfagia

Hiperfagia (polifagia) este o tulburare de alimentație gravă, definită ca o dorință extremă, nesatisfăcută, de a consuma alimente. O persoană cu hiperfagie poate consuma incontinuu alimente, până la punctul în care are dureri gastrice sau chiar senzație de vomă.

mai mult...

Deshidratarea

Starea de deshidratarea apare atunci o persoană pierde o cantitate de lichide mai mare decât cantitatea de lichide ingerate, iar corpul nu mai are suficientă apă și alte fluide pentru a-şi îndeplini funcțiile sale normale. Dacă lichidele pierdute,  din diverse cauze, nu sunt înlocuite, va apare deshidratarea.

mai mult...

Sindromul de oboseală cronică

Sindromul de oboseală cronică este o stare caracterizată prin oboseală extremă sau lipsă de energie, care nu poate fi explicată printr-o cauză medicală. Oboseala se poate agrava datorită activităţii fizice sau psihice şi nu se ameliorează în repaus.

mai mult...

Sforăitul

Sforăitul (roncopatia) este sunetul răgușit sau aspru care apare atunci cand respirația este parțial obstrucționată în timpul somnului. Uneori, sforăitul poate indica o afecțiune gravă de sănătate.

mai mult...

Hipotermia

Hipotermia este o urgență medicală, care apare atunci cand corpul pierde caldură mai repede decât  produce căldură, determinând o scădere periculoasă a temperaturii corpului. Temperatura normală a corpului este în jurul valorii de 37°C. Hipotermia apare când temperatura corpului scade sub 35 °C.

mai mult...

Degerăturile

Degerăturile apar atunci când pielea şi ţesuturile de sub piele sunt expuse la temperature scăzute. Acestea afectează de obicei zonele cele  mai expuse ale corpului, cum ar fi extremitățile (degetele de la mâini și de la picioare) și unele părți ale feței ( nasul, urechile, obrajii și bărbia ).

mai mult...

Medicația care vă ajută să încetați fumatul

medicatie_nicotina.jpgExistă câteva medicamente care vă pot ajuta să vă opriți din fumat. Iată câteva din medicamentele non-nicotinice și înlocuitoare de nicotină pe care vi le puteți procura:
Plasturi cu nicotină
Un plasture cu nicotină (Nicoderm) eliberează prin piele, în circulația sangvină, o doză constantă de nicotină. Multe produse de acest gen se eliberează la farmacie fără rețetă. Plasturii cu nicotină se folosesc zilnic timp de 6-12 săptămâni. Adesea, după o utilizare de câteva săptămâni, poate apărea o iritație a pielii.
mai mult...

Consumul de droguri și performanțele sportive

sport_si_droguri.jpgÎn timpul efortului fizic, sistemul nervos este stimulat în mod natural, ducând la creșterea secreției de hormoni, inclusiv de adrenalină (epinefrină). Acești hormoni cresc cantitatea de sânge pompată de inimă, astfel că o cantitate mai mare de sânge va ajunge la mușchi. De asemenea, va fi eliberată o cantitate mai mare de glucoza de la nivel hepatic și de acizi grași din grăsimea organis­mului rezultând o aprovizionare mai mare a mușchilor cu energie.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top