Sciatica vertebrala

Sciatica vertebrala este suferinta nervului sciatic produsa de regula prin hernia discului intervertebral si este  caracterizata de sindroame radiculare si sindroame vertebrale, dand dureri in zona lombara si uneori aceste dureri  coboara de-a lungul piciorului.

mai mult...

Melanomul malign

Melanomul Glossary Link malign este forma cea mai agresiva a cancerului de piele. Boala se numeste  melanom malign din cauza faptului ca se dezvolta pe niste celule specifice ale  pielii numite melanocite, celule care produc o substanta bruna , ce deseori pigmenteaza pielea sub forma alunitelor sau a nevilor pigmentari

mai mult...

fobiile

Fobiile sunt manifestari ale unei frici irationale fata  de o situatie,  de  anumite evenimente (care prin ele insele nu   constituie un pericol real sau care o au probalitate  minima a de a se produce), de animale, de un obiect care este neamenintator. Aceasta frica  este insotita de dorinta persistenta de a ocoli acel obiect , animal sau situatie.

mai mult...

Crampe musculare

Crampa musculara uneori numita si carcel  este un Glossary Link spasm muscular dureros, o contractie paroxistica ,tranzitorie, spontana, prelungita  si dureroasa a unuia sau mai multor grupe de  muschi. Ea apare  mai ales la nivelul gambei, piciorului, bratului sau antebratului.  Durerea musculara poate fi asociata  cu Glossary Link fatigabilitate ( Glossary Link astenie) sau slabiciune.  In mod normal, la aceste crampe  nu  exista nici un deficit neurologic specific.

mai mult...

Crupul laringian

Crupul laringian este cea mai  raspandita afectiune respiratorie  care afecteaza in special copii , cauzata de inflamatia tractului respirator superior si inferior (a laringelui , traheei  si bronhiilor principale) si care produce un Glossary Link edem subglotic important .

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top