Managerul de la Fundeni vrea un spital nou, care să reunească toate institutele existente pe platformă

 

 

 

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, și-a exprimat dorința de a se construi un spital mare, pe platforma Fundeni, care să încorporeze toate cele trei institute actuale, Institutul Clinic Fundeni, Institutul 'C. C. Iliescu' și Institutul Oncologic București, informează AGERPRES.

"Visul meu este, dacă mai rămân la conducerea acestui institut, să fiu cea care a reușit să dărâme acest spital și să pună prima cărămidă la un spital nou, mare, frumos, modern, care să cuprindă exact ce trebuie și cum trebuie.

mai mult...
mai mult...

Sală de kinetoterapie inaugurată la Institutul Clinic Fundeni

A fost inaugurată o sală nouă de kinetoterapie la Institutul Clinic Fundeni, unde pacienții cu Glossary Link hemofilie vor beneficia de servicii de recuperare, pe baza recomandării medicilor de specialitate, informează AGERPRES. 

Sala este dotată cu spalieri, bandă de mers, bicicletă ergometrică, cușcă Rocher, masa Bobath pentru exerciții pasive și scripetoterapie, bare paralele pentru reeducarea mersului, placă de balans pentru echilibru, fizioball.

mai mult...
mai mult...

Ministerul Sănătății achiziționează medicamente pentru prevenirea și controlul HIV, cu peste 111 milioane de lei

33 de contracte, în valoare totală de peste 111 milioane de lei, au fost atribuite de către Ministerul Sănătății pentru furnizarea de medicamente în cadrul Programului național de prevenire, supraveghere și control al infecției HIV, informează AGERPRES.

Medicamentele vor fi livrate la sediul unităților sanitare care implementează Programul Național HIV/ Glossary Link SIDA, potrivit unui anunț publicat marți pe SEAP.

mai mult...
mai mult...

CNAS vrea să achiziționeze cu aproximativ 18,8 milioane de lei servicii de mentenanță pentru cardul de sănătate

A fost lansată o licitație deschisă de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru achiziția de servicii de Help-desk, mentenanță și suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate, cu o valoarea maximă estimată a contractului de aproximativ 18,8 milioane de lei, informează AGERPRES.

În vederea acestei achiziții va fi încheiat un acord-cadru cu un singur agent economic, a cărui durată va fi de 36 de luni de la data atribuirii contractului. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. 

mai mult...
mai mult...

Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaților cu vârste de peste 50 de ani

 

Președintele Asociației Române de Urologie, Ioanel Sinescu a declarat că orice bărbat cu vârsta de peste 50 de ani ar trebui să facă screening pentru descoperirea cancerului de prostată, informează AGERPRES.

"Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată, la subiecții trecuți de 50 de ani, care se consideră sănătoși, constă în următoarele: determinarea nivelului antigenului specific prostatic în sânge, o analiză de sânge prin care se dozează acest PSA, care are drept limită superioară considerată normală 3 nanograme/ml.

mai mult...
mai mult...

UMF Târgu Mureș, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidențiat după tematica din 2015

Examenul de admitere la rezidențiat va fi organizat în această primăvără, după tematica din 2015, de către Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, în urma discuțiilor purtate cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, informează AGERPRES.

Ministerul Sănătății organizează, la data de 22 mai 2016, concursul de intrare în rezidențiat în domeniul medicină, pentru locurile neocupate în sesiunea 15 noiembrie 2015.

mai mult...
mai mult...

Retehnologizarea marilor clinici de radiologie și imagistică este necesară, spune președintele Societății Române de Radiologie

Marile clinici de radiologie și imagistică din țară ar trebui retehnologizate, costul total fiind estimat la peste trei milioane de euro pentru fiecare unitate în parte, a propus președintele Societății Române de Radiologie, dr.  Florin Bîrsășteanu, informează AGERPRES.

"În calitate de președinte ales al Societății Române de Radiologie, împreună cu boardul Societății, fac eforturi pentru a convinge Ministerul Sănătății să retehnologizăm la nivel de an 2016 toate clinicile mari ale țării. Un pachet de acest gen poate ajunge la trei-patru milioane de euro pentru fiecare clinică.

mai mult...
mai mult...

Cioloș: Secția de arși de la Spitalul Floreasca va începe să funcționeze în câteva săptămâni; acolo a fost delăsare

În câteva săptămâni secția de arȘi a Spitalului Floreasca din București va începe să funcționeze, a declarat premierul Dacian Cioloș, informează AGERPRES.

"A fost un fel de delăsare. Nu s-au dus lucrurile până la capăt pentru că s-a finalizat investiția, dar nu au fost, din câte am înțeles, suficienți medici pregătiți sau au fost medici care datorită și nivelului de salarizare și a responsabilităților pentru că să lucrezi într-o secție de arși presupune o responsabilitate mult mai mare decât în orice alt domeniu. (...)

mai mult...
mai mult...

CMR: 232 de medici reclamați în anul 2015; 23 sancționați

În anul 2015 au fost reclamați 232 de medici la colegiile medicilor din țară, iar 23 au fost sancționați, din care 11 au primit mustrare, opt — avertisment, doi — vot de blam și încă doi - interdicția de a exercita profesia sau alte activități medicale, numărul fiind în scădere față de anul 2014, când au existat 192 de plângeri și 33 de sancțiuni, informează AGERPRES.

113 cauze au rămas nesancționate, iar în șapte s-a retrimis dosarul la colegiul teritorial pentru adoptarea unei decizii conform prevederilor legale.

mai mult...
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top