Primul transplant de uter realizat în SUA

Medicii de la Cleveland Clinic Center din Ohio (nordul SUA) au declarat că miercuri au realizat primul Glossary Link transplant de uter din Statele Unite la o femeie în vârstă de 26 de ani, intervemție ce a durat 9 ore, informează AGERPRES. 

Starea pacientei, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost considerată "stabilă" joi.

mai mult...
mai mult...

Dr. Cătălina Tudose: Lipsește o susținere post-diagnostic a persoanelor cu Alzheimer

Președintele Societății Române Alzheimer, prof. dr. Cătălina Tudose, a declarat că pacientul cu Alzheimer și familia acestuia se confruntă cu o serie de probleme, printre care nerecunoașterea simptomelor deteriorării cognitive, incapacitatea familiilor de a face față situației generate de stabilirea diagnosticului, dificultățile de a se organiza pentru a îngriji persoana suferindă, informează AGERPRES.

"O problemă mare, din punctul nostru de vedere, este faptul că lipsește o susținere post-diagnostic.

mai mult...
mai mult...

Ministrul Sănătății: Orele de educație pentru sănătate ar trebui să fie obligatorii

Educația pentru sănătate ar trebui să se numere printre materiile obligatorii în școli, a declarat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, informează AGERPRES.

"Cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii și cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm: medicii școlari. Suntem obligați să susținem această specialitate, medicii școlari se împuținează, este una dintre specialitățile care scade în număr.

mai mult...
mai mult...

Dr. Dan Mircea Enescu: Este oportun un program național privind medicina hiperbară

Un program național pentru medicina hiperbară ar putea duce la îmbunătățirea performanțelor spitalelor, precum și la realizarea de economii, a afirmat managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Dan Mircea Enescu. 

"Este o metodă care accelerează vascularizațiile și care îmbunătățește viteza rezultatului și calitatea acestuia. Nici nu costă atât de mult și într-un termen scurt se pot recupera banii pe care îi dai pentru acest aparat.

mai mult...
mai mult...

Alimente miracol de primăvară

Nutriționistul Lygia Alexandrescu a afirmat că urzicile, ștevia, spanacul, loboda sau leurda au proprietăți terapeutice mari asupra organismului privat de câteva luni de soare și hrană vie, informează AGERPRES.

"Spanacul este o plantă din familia amarantaceelor și a fost cultivată pentru prima oară în Asia de sud-vest. Încă din copilărie am fost cu toții admiratori ai lui Popeye Marinarul și ne-am străduit să mâncăm spanac doar ca să fim la fel de puternici ca el. Și puterea acestui personaj de desen animat venea din cantitatea mare de fier pe care o conține spanacul.

mai mult...
mai mult...

Franța: Un antiepileptic, la originea a cel puțin 450 de malformații la naștere

Autoritățile medicale din Franța au prezentat o estimare potrivit căreia medicamentul Valproat, considerat esențial în tratamentul contra epilepsiei,  a provocat cel puțin 450 de malformații congenitale în Franța la copiii expuși în perioada uterină, informează AGERPRES.

Raportul evaluează la 425-450 numărul cazurilor de copii născuți vii sau morți, cu o malformație congenitală, care au fost expuși în uter la un tratament cu valproat în perioada 2006-2014, extrapolând la întreaga Franță datele obținute din regiunea Ron-Alpi. 

mai mult...
mai mult...

Patriciu Achimaș-Cadariu: Planul de control comprehensiv al cancerului - lansat în aprilie

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat că planul comprehensiv de control al cancerului va fi lansat în prima parte a lunii aprilie, informează AGERPRES.

"În aprilie vom finaliza Planul comprehensiv de control al cancerului, de asta sunt absolut sigur, este și data anunțată. Sunt modele europene, suntem într-o zonă geografică foarte clar definită care funcționează pe anumite standarde, (...) ne-am dorit să ajungem în acest grup de țări și într-acolo ne îndreptăm.

mai mult...
mai mult...

Decesul prematur, favorizat de comportamente de mare risc (studiu)

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători australieni pe un număr de 250.000 de persoane, creșterea riscului de Glossary Link deces Glossary Link prematur este asociată cu mai multe comportamente nefaste, informează AGERPRES.

Asocierile extrem de riscante au fost puse în evidență în urma analizării a cinci parametri: fumatul, consumul de alcool, durata somnului, timpul petrecut în poziția șezând și activitatea fizică, relatează miercuri passionsante.be.

mai mult...
mai mult...

Studenții mediciniști vor rezidențiat descentralizat și subiecte unice

Reprezentanții Asociațiilor Studenților la Medicină vor rezidențiat descentralizat în cele șase centre universitare, precum și subiecte unice, doleanță pe care și-au exprimat-o în urma unei întâlniri cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, informează AGERPRES. 

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, reprezentanții studenților au cerut ca, anul acesta, concursul să fie organizat la fel ca în anii trecuți, descentralizat, în cele șase centre universitare — București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

mai mult...
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top