Consumul în cantitate mare de cartofi înaintea unei sarcini poate duce la diabet gestațional (studiu)

Potrivit unui studiu publicat într-un jurnal medical britanic, consumul mare de cartofi de către femeile însărcinate, ar putea duce la riscul crescut de a dezvolta diabet în timpul sarcinii, informează AGERPRES.

Diabetul de sarcină (gestațional) apare la femeile gravide spre sfârșitul celui de-al doilea trimestru de sarcină și trebuie ținut sub monitorizare și tratat, deoarece comportă un risc atât pentru mamă cât și pentru copil.

mai mult...
mai mult...

Dr. Victor Zota: România va fi membră a unei platforme de transplant privind marile urgențe

Spitalul Fundeni va deveni în câteva luni partener al unei platforme de Glossary Link transplant, prin intermediul căreia se pot asigura organe în cazul marilor urgențe, a declarat coordonatorul Programului național de transplant, dr. Victor Zota, informează AGERPRES.

O să fim membrii unei platforme italienești care își propune să rezolve pentru toată Europa de est marile urgențe — copiii, pacienții hiperimunizați, rejecturile hiperacute. (...) Pe platformă vom fi activi probabil în două — trei luni.

mai mult...
mai mult...

Dr. Ovidiu Mușat: Orice adaos de substanță cosmetică la nivelul feței poate duce la afecțiuni oftalmologice

Medicul primar oftalmolog de la Spitalul Militar Central, locotenent-colonel Ovidiu Mușat, susține că aplicarea oricărei substanțe cosmetice la nivelul structurilor faciale din apropierea ochiului, cauzează mai devreme sau mai târziu  Glossary Link blefaroconjunctivită cronică, sindromul ochiului uscat sau Glossary Link conjunctivită, informează AGERPRES.

"Nu de puține ori le spun pacienților că, indiferent cât de rafinate și scumpe sunt aceste soluții cosmetice, utilizate pe termen lung, mai devreme sau mai târziu creează niște probleme oftalmologice, probleme care pot lăsa urmări mari asupra vederii", a precizat joi, pentru AGERPRES, medicul oftalmolog.

mai mult...
mai mult...

Dr. Nicolae Diaconu: A scăzut vârsta persoanelor diagnosticate cu diabet; majoritatea – intelectuali

Dr. Nicolae Diaconu, de la Spitalul Militar Central, a declarat că în ultima vreme a scăzut vârsta persoanelor diagnosticate cu diabet, iar cei care sunt diagnosticați cu această afecțiune majoritatea sunt intelectuali, cei care lucrează într-un mediu mai stresant, informează AGERPRES.

"Am observat în ultima perioadă o creștere a incidenței diabetului zaharat la adulți. La nivel internațional se spune că incidența acestuia a crescut cu 7 — 10%, dar, în ultimul timp, cel puțin la nivelul adresabilității secției noastre, cazurile mi se par din ce în ce mai frecvente.

mai mult...
mai mult...

Spitalul Militar: 79 de transplanturi de cornee efectuate anul trecut; 315 pacienți - pe lista de așteptare

Medicii Clinicii de Glossary Link Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central 'Dr. Carol Davila' (SUUMC) au efectuat în anul 2015 un număr de 79 de transplanturi de Glossary Link cornee și 40 de prelevări de la pacienți aflați în moarte cerebrală, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției medicale remis miercuri AGERPRES, 315 pacienți se află pe lista de așteptare în vederea transplantului.

mai mult...
mai mult...

Cafeaua la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric (Consiliul olandez pentru sănătate)

Consiliul olandez pentru sănătate a emis o nouă directivă care vizează o alimentație sănătoasă, în care apare menționat și faptul că preparea cafelei la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric, informează AGERPRES. 

Boabele de cafea conțin diterpene, substanțe organice din care principalele sunt cafestolul și kahweolul. Unele studii au arătat că aceste substanțe duc la creșterea ușoară a colesterolului rău (LDL) din sânge.

mai mult...
mai mult...

Proiect privind vaccinarea - lansat în Capitală

Miercuri, 27 ianuarie, a fost lansat proiectul pilot "Vaccinarea - un drept fundamental la sănătate", care are ca obiectiv construirea unui diaglog între părțile interesate de procesul vaccinării, cadre medicale, părinți și autorități responsabile, informează AGERPRES.  

"Proiectul se adresează atât medicilor și corpului profesional medical care abordează direct vaccinarea, dar și publicului larg.

mai mult...
mai mult...

Trecerea bruscă de la un regim ponderat la o alimentație prea bogată dăunează organismului (studiu)

Potrivit unui studiu publicat în revista Molecular Nutrition and Food Research, trecerea bruscă de la un regim sănătos respectat cu strictețe în timpul săptămânii la o alimentație prea bogată în week-end, avea un efect negativ, comparativ cu un consum permanent de alimente nesănătoase, informează AGERPRES.

Studiul demonstrează că o schimbare radicală în felul de a mânca este extrem de dăunătoare pentru organism și în special pentru flora intestinală.

mai mult...
mai mult...

Obezitatea infantilă, "coșmar exploziv" în țările în curs de dezvoltare (OMS)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că numărul de copii obezi sub vârsta de cinci ani este din ce în ce mai mare în țările în curs de dezvoltare, în special în Africa, unde rata s-a dublat în 1990, informează AGERPRES.

Autorii raportului, membri ai Comisiei asupra eradicării obezității infantile din cadrul OMS, subliniază că fenomenul nu a fost considerat multă vreme o problemă majoră de sănătate, fiind apreciat de unii chiar ca rezultat al unui comportament ales în familie.

mai mult...
mai mult...

Rafila: 12 cazuri de gripă diagnosticate până în prezent la nivel național, majoritatea cu AH1N1

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat că până în prezent au fost diagnosticate la nivel național 12 cazuri de gripă, majoritatea cu Glossary Link virus AH1N1, informează AGERPRES.

El a precizat că circulația virusului este redusă în România, numărul de infecții respiratorii fiind mai mic decât în aceeași perioadă a lui 2015. 

mai mult...
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top