Terapii noi pentru boli infecţioase vor fi introduse în urma aplicării unui ordin de ministru

Vor fi introduse mai multe tratamente inovative destinate pacienţilor cu boli infecţioase, printre care şi Glossary Link hepatita C, HIV/SIDA, în urma aplicării unui ordin de ministru care se află în dezbatere publică până pe 2 aprilie.

"O modificare a prezentului act normativ este introducerea pentru bolile infecţioase, asta înseamnă terapii noi. Toată lumea îşi doreşte ca şi bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi HI/SIDA, bolile infecţioase, hepatita, să fie tratate cu tratamente inovative.

mai mult...
mai mult...

Băutorii înrăiţi pot reduce riscul de a face cancer la ficat consumând cafea

Potrivit unei cercetări realizate de fondul World Glossary Link Cancer Research Fund în colaborare cu American Institute for Cancer Research Continuous Update, consumul regulat de cafea reduce riscul de cancer la ficat în rândul alcoolicilor.

Raportul a fost elaborat pe baza analizării a 34 de studii la nivel mondial care au implicat 8,2 milioane de oameni cu privire la cauzele şi prevenţia cancerului de ficat.

mai mult...
mai mult...

Corporatiștii își pot lăsa pe mâini bune bunicii și părinții

Intermedicas Worldwide , prima clinică din România specializată în second opinion medical și brokeraj de medici, lansează un serviciu destinat persoanelor de vârsta a treia, dar creat pentru a răspunde nevoii de siguranță a angajaților din mediul corporate și antreprenorial. 

Serviciul în sine a fost creat mai ales pentru acele persoane care, în ritmul unei vieți profesionale alerte, nu pot fi alături de părinții sau de bunicii care au nevoie de îngrijire medicală constantă pentru boli cronice sau acute. 

mai mult...
mai mult...

Ce spune faţa despre personalitatea şi sănătatea noastră

Specialişti britanici susţin că forma, mărimea şi culoarea feţei pot oferi informaţii importante despre personalitatea, starea de sănătate şi sexualitatea noastră.

"Biologia noastră, la nivelul genelor şi hormonilor, influenţează felul în care ne dezvoltăm şi aceleaşi mecanisme ne vor forma şi caracterul", explică Carmen Lefevre de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie).

mai mult...
mai mult...

Hunedoara: Campanie de redirecţionare a 2% din impozit pentru SMURD

 

 

 

Asociaţia Salvital, care se ocupă cu gestionarea activităţii SMURD în judeţul Hunedoara, a demarat o campanie de informare a cetăţenilor pentru a redirecţiona o cotă de 2% din impozitul pe venit spre acţiuni şi obiective ale organizaţiei, cu scopul de a îmbunătăţi acest serviciu de prim ajutor pentru cetăţeni.

'Vom derula diferite acţiuni în principalele localităţi ale judeţului Hunedoara, cu ajutorul paramedicilor care vor face acest lucru în mod voluntar.

mai mult...
mai mult...

Tudor Prisecaru (ANCSI): Primul laborator al Centrului internaţional 'Danubius', finalizat în luna iunie

 

 

 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI), Tudor Prisecaru, a declarat că la finele lunii iunie, va fi finalizată construcţia primului laborator al Centrului Internaţional pentru Cercetări Avansate "Danubius". 

Proiectul, ale cărui lucrări de construcţie au început anul trecut, în apropiere de satul Murighiol, localitate din Glossary Link Delta Dunării, este finanţat exclusiv de Guvern şi va fi, potrivit lui Tudor Prisecaru, cel de-al doilea proiect de anvergură al României în domeniul cercetării.

mai mult...
mai mult...

Tulcea: Focar de gripă aviară, confirmat în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Glossary Link Delta Dunării au descoperit în zona constănţeană Ceaplace în ultimele zile peste 100 de leşuri de pelicani creţi, probele prelevate de la acestea indicând prezenţa tulpinei de Glossary Link virus de gripă aviară H5N1.

Cele 108 leşuri de pelicani creţi, specie protejată la nivel internaţional, au fost descoperite de reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în urmă cu trei zile, cadavrele păsărilor fiind incinerate la o unitate din judeţul Constanţa.

mai mult...
mai mult...

Clinici elveţiene care oferă terapii anti-îmbătrânire fără autorizaţie, în vizorul autorităţilor

France Presse informează că mai multe spitale şi clinic private se află în atenţia autorităţilor sanitare ale Confederaţiei, din cauza faptului că propun, fără autorizaţie, cure anti-îmbătrânire prin terapii pe bază de celule proaspete. 

Într-un comunicat publicat joi, Oficiul federal al sănătăţii publice a anunţat că a fost deschis un dosar penal împotriva mai multor clinici şi persoane acuzate că au practicat astfel de terapii, apreciate în special de cetăţeni bogaţi chinezi, ruşi sau din Orientul Mijlociu. 

mai mult...
mai mult...

Cristian Buşoi: Nu văd posibile contracte cost-volum mai devreme de câteva luni

Europarlamentarul Cristian Buşoi afirmă că nu vede, în curând, posibile contracte cost-volum, ceea ce, în opinia sa, este foarte târziu pentru unii pacienţi.

"Aş spune, în cel mai bun caz, cu o bună mobilizare, pot să estimez că ar fi posibile către începutul verii, ceea ce e foarte târziu pentru unii pacienţi care aşteaptă câteva molecule din zona contractelor cost - volum.

mai mult...
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top