O descoperire legată de cancerul pancreatic va permite îmbunătăţirea tratamentului

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature, oameni de ştiinţă australieni au descoperit că tumorile din pancreas prezintă diferenţe genetice, fapt ce permite dezvoltarea de tratamente personalizate pentru pacienţii cu acest tip de Glossary Link cancer

Studiul a analizat genomul tumorilor la un număr de 100 de pacienţi, furnizând o hartă detaliată a întregii structuri genomice a tumorii.

mai mult...
mai mult...

Sălaj: Proiect de combatere a consumului de droguri rândul adolescenţilor

În perioada februarie-iunie 2015 va fi implementat pentru al treilea an consecutiv un program care are ca scop formarea şi dezvoltarea în rândul a 700 de elevi din Sălaj a unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri.

Iniţiativa aparţine Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE), în colaborare cu Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică (CJAP) şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj.

mai mult...
mai mult...

Satu Mare: Campanie de informare a elevilor, după ce a crescut consumul de droguri

În urma constatării creşterii numărului de tineri care folosesc în special etnobotanice, autorităţile din judeţul Satu Mare pregătesc o campanie amplă de informare a elevilor şi tinerilor cu privire la riscurile la care se expun consumând droguri.

Prefectul Eugeniu Avram a constituit un grup judeţean de lucru în care sunt incluşi reprezentanţii mai multor instituţii cu responsabilităţi, de la Poliţie, Ambulanţă, Inspectorat Şcolar, Centru Antidrog.

mai mult...
mai mult...

Transplantul de cap la oameni ar putea deveni realitate în următorii doi ani

 

 

 

Un chirurg italian şi-a propus ca în doi ani să realizeze primul Glossary Link transplant de cap de la o persoană al cărei organism nu mai funcţionează la o alta cu organismul sănătos, dar fără funcţii cerebrale.

Transplantul de cap este un concept fascinant, subiect al unor filme dar şi al unor experimente la limita dintre ştiinţă şi macabru desfăşurate în anii '50 - '60 ai secolului trecut.

mai mult...
mai mult...

Vâlcea: Primarul comunei Sineşti doreşte transformarea spitalul din localitate în centru social pentru vârstnici

Primarul comune vâlcene Sineşti, Mihai Rusie, vrea să transforme spitalul din localitate într-un centru social, luând în considerare faptul că populaţia îmbătrânită are nevoie de o îngrijire adecvată, de personal medical specializat, dar şi de socializare.

"Mă confrunt cu o populaţie îmbătrânită, copiii sunt plecaţi sau unii nu mai au rude deloc. Mulţi sunt imobilizaţi la pat, nu mai pot să spargă un lemn, sau să-şi gătească, dar au însoţitori. Însă, una este să le oferi un cadru în care să beneficieze de asistenţă medicală permanentă, de tratament, de socializare.

mai mult...
mai mult...

Braşov: Fond de investiţii de 8 milioane de lei pentru spitalele din subordinea Consiliului Judeţean

Preşedintele Comisiei de Sănătate din CJ Braşov, Mariana Câju, a declarat că cele şase spitale din subordinea instituţiei vor beneficia în acest an de bani dintr-un fond de investiţii de milioane de lei, creat din excedentul bugetar pe 2014.

"Este vorba despre un fond de opt milioane de lei, de unde vor fi alocaţi bani ori de câte ori este nevoie de echipamente, aparatură medicală, o serie de lucrări urgente de reabilitare.

mai mult...
mai mult...

Braşov: Prefectul cere măsuri de interzicere a fumatului în toate instituţiile publice şi serviciile deconcentrate

Prefectul Braşovului, Mihai Mohaci, a cerut joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, luarea unor măsuri de interzicere efectivă a fumatului în spaţiile închise din instituţiile publice centrale şi locale, dar şi în cele din subordinea Guvernului din judeţ.

"Legea nr. 349/2002 privind prevenirea consumului produselor din tutun să fie aplicată. Înainte ca reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Direcţiei de Sănătate Publică să controleze agenţii economici să înceapă cu Instituţia Prefectului şi cu celelalte instituţii deconcentrate.

mai mult...
mai mult...

Iaşi: Staţie de oxigen la Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Boli Infecţioase

 

 

 

A fost inaugurată o staţie de oxigen care va deservi Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Boli Infecţioase, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.

'Această staţie de oxigen e o mare realizare pentru aceste spitale, pentru că până acum ei cumpărau oxigen la tub, de la diferiţi producători. Preţul pe metrul cub era de 3,17 euro, acum preţul pentru un metru cub produs în staţia lor, inclusiv costurile de mentenanţă, este de 0,71 euro.

mai mult...
mai mult...

Maramureş: Tehnica şi tehnologiile din stomatologie, vedetele târgului Mara Medica

 

 

 

În perioada 26-28 februarie, se desfăşoară în Centrul de Instruire şi Marketing al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş a 12-a ediţie a Târgului Mara Medica, în cadrul căruia sunt prezentate tehnologii, aparatură şi echipamente medicale din domeniul stomatologiei, terapiei intensive, instrumentar şi aparatură chirurgicală variată, echipamente folosite în domeniul ortopediei, articole de unică folosinţă, îmbrăcăminte medicală şi diverse produse farmaceutice.

Potrivit organizatorilor, Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, pe lângă componenta expoziţională, aplicaţiile practice, cele 44 de companii din România, Republica Moldova şi Ungaria expozante vor participa, pe durata celor trei zile ale târgului, la o serie de simpozioane cu Glossary Link caracter ştiinţific.

mai mult...
mai mult...

Maşinile de spălat vase pot dăuna sănătăţii deoarece... curăţă prea bine (studiu)

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de cercetători suedezi, maşina de spălat vase este extrem de practică, însă prea igienică, astfel că în familiile în care vasele se spală manual, copiii prezintă cu 40% mai puţine riscuri de a face alergii faţă de cei dintr-o familie care foloseşte regulat acest aparat electrocasnic. 

Motivul este faptul că maşina este prea eficientă, curăţând toate bacteriile, făcând farfuriile şi paharele mai curate decât ar trebui, relatează joi 7sur7.be. Dimpotrivă, când vasele se spală manual, rămân bacterii pe ele şi, la refolosirea farfuriilor, corpul 'învaţă' să tolereze mediul şi se obişnuieşte cu bacteriile.

mai mult...
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top