Monica Dragomir: Numărul copiilor care se vindecă de cancere este din ce în ce mai mare

Șeful Secției de Glossary Link oncologie pediatrică de la IOB, Monica Dragomir, a declarat în cadrul unei conferințe de specialitate că numărul supraviețuitorilor din rândul copiilor diagnosticați cu cancere este din ce în ce mai mare. 

 "În fiecare an, sunt diagnosticați 35.000 de copii, adolescenți cu Glossary Link cancer, dintre care 15.000 de cazuri la categorie de vârstă sub 15 ani, 20.000 de la categoria de vârstă 15-24 de ani.

mai mult...
mai mult...

Cacao și ceaiul verde protejează împotriva unor complicații asociate diabetului (studiu)

Potrivit unui studiu brazilian, s-a constatat că ceaiul verde și cacao și ceaiul, datorită unor substanțe pe care le conțin, ajută la prevenirea și tratamentul unor complicații asociate diabetului în cazul rinichilor și retinei.  

Studiul a fost realizat de cercetători de la universitatea UNICAMP (Universidade Estadual de Campinas), după cum a informat FAPESP (Fundaçao de Amparo a Pesquisa do Estado de Sao Paulo), care a finanțat proiectul.

mai mult...
mai mult...

Afinele sunt recomandate pentru protejarea gingiilor

Afinele sunt recunoscute pentru multe beneficii la care s-a mai adăugat și efectul protector împotriva inflamării gingiilor, scrie portalul passionsante.be.

Este vorba de fapt despre un extract de afine sălbatice, testat în laborator împotriva Fusobacteium nucleatum, o Glossary Link bacterie extrem de prezentă în placa dentară și care este asociată cu gingivita — inflamarea gingiilor.

mai mult...
mai mult...

Dr.Horațiu Moldovan: Au început demersurile pentru un program național de toxicologie clinică

 

 

 

Un nou centru de toxicologie va fi deschis în cadrul Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, acesta fiind al doilea după cel din București, demersurile fiind deja începute pentru un program de toxicologie clinică, aceste centre urmând să fie dotate și cu rezerve de antidoturi care există la nivelul Uniunii Europene, pentru toate intoxicațiile, a declarat țeful clinicii de Medicina Muncii din cadrul instituției, Dr. Horațiu Moldovan.  

'Dorim să înființăm un centru de toxicologie nu doar pentru intoxicațiile profesionale, ci pentru toate tipurile de intoxicații. Este un proiect pentru România.

mai mult...
mai mult...

Platformă de screening pentru identificarea unui poțențial risc de tulburări din spectrul autismului

A fost lansată o platformă de screening pentru identificarea riscului unor tulburări din spectrul autismului la copii în cadrul proiectului "SEARCH TSA" derulat de Fundația Vodafone România și Asociația Glossary Link Autism Baia Mare,  în parteneriat cu Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Glossary Link Autist - FEDRA și Societatea Națională de Medicina Familiei.

Platforma de screening ce poate fi utilizată de către părinți și medici de familie pentru depistarea precoce a autismului la copiii cu vârste între 2 și 4 ani se poate accesa la adresa http://www.searchtsa și este însoțită de un call center național — HELPLINE AUTISM — 0800 500 288, linie gratuită care vine în sprijinul familiilor ce se confruntă cu această problemă, dar și al altor categorii de actori sociali care vin în contact cu copiii, se arată într-un comunicat al inițiatorilor proiectului.

mai mult...
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top