10 semne că ai cheaguri de sânge la picior

Cheagul de sânge care se formează în venele profunde ale piciorului, lăsat netratat şi incapabil de a se dizolva de la sine, se poate detaşa de vena unde s-a format şi ajunge până în plămâni, cauzând embolism pulmonar.

În majoritatea cazurilor, cheagul de sânge la picior se formează din cauza perioadelor lungi de călătorie, de exemplu, dacă rămâi în aceeaşi poziţie în locuri aglomerate, cum ar fi un avion sau autobuz, cu posibilităţi reduse de a-ţi întinde picioarele sau de a te ridica şi plimba puţin.

Cele 10 semne ale cheagului de sânge  la picior sunt:

1. Roşeaţă

O uşoară decolorare a pielii în zona cheagului este  unul din primele semne ale formării unui tromb (cheag) în vena profundă.

2. Umflare

Umflarea dureroasă se poate manifesta pe o parte a cheagului, în special, dacă se dezvoltă în picior, gleznă sau gambă.

3. Piele caldă

Cheagul de sânge provoacă în mod frecvent o schimbare a temperaturii, şi anume a temperaturii zonei din apropierea cheagului de sânge, care devine caldă.

4. Leşin

Leşinul şi starea de ameţeală se pot manifesta când corpul nu poate dizolva în mod natural cheagul de sânge sau când îl detaşează din locul unde s-a format şi ajunge în plămâni.

5. Ritm cardiac crescut

Pe măsură ce cheagul de sânge creşte în dimensiune, corpul va încerca să-l elimine, iar organele vitale, cum este inima, va munci mult mai mult, ceea ce va duce la bătăi accelerate de inimă.

6.  Stare de extenuare

Orice boală, cum este cheagul de sânge, va pune sistemul defensiv al organismului la muncă în plus, rezultând în stare de extenuare sau epuizare fără niciun motiv evident.

7. Febră

Un cheag de sânge, în special, dacă se detaşeaşă de vena unde s-a format şi intră în sânge, poate cauza o febră uşoară.

8.  Sensibilitate a pielii

În mod frecvent, pielea din jurul cheagului, chiar dacă acesta se află în vena profundă a piciorului, poate deveni foarte sensibilă la atingere, fără nicio dovadă de lezare a suprafeţei pielii.

9. Fără simptome

Aproximativ jumătate din persoanele cu cheag de sânge la picior (sau tromboză venoasă profundă) are puţine simptome sau deloc.

10. Vene dilatate

Uneori cheagul de sânge poate fi văzutse prin distensia venelor din zona piciorului unde s-a dezvoltat.

 

Media

2 comentarii

  • Angelescu ioana
    Angelescu ioana Marți, 11 Februarie 2014 07:46 Link

    Mi-am strivit degetul mic de la picior acum patru saptamani. La inceput a fost vanat si foarte dureros. Dupa cateva zile si-a revenit la culoare si durerea s-a diminuat. Totusi durerea nu a disparut nici dupa atata timp. Acum este usor umflat si rosu. Ma doare mai ales dimineata. E posibil sa am un cheag de sange?

  • abriela
    abriela Miercuri, 04 Decembrie 2013 06:54 Link

    bun mesajul pe intelesul tuturor felicitari

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top