Mersul pe bicicletă

mersul_pe_bicicleta.jpgDupă cum sună vechiul clișeu „Mersul pe bicicletă nu se uită niciodată". Aceasta este mai mult sau mai puțin adevărat și mersul pe bicicletă reprezintă o modalitate excelentă de antrenament aerobic, în cazul mersului pe bicicletă, ca și în cazul oricărui alt tip de exercițiu aerobic, este bine să vă planificați antrenamente regulate. Alegeți un anumit moment al zilei în care puteți merge pe bicicletă. De exemplu, dacă unul dintre obiective este controlul stresului, o ședință de antrenament după orele de serviciu vă poate relaxa pentru seara petrecută acasă. Prevedeți și timp pentru încălzire și Glossary Link relaxare gradată, și întindeți-vă mușchii înainte și după antrenament.

Nu vă solicitați excesiv prin reglarea angrenajului pentru a opune rezistență la pedalare astfel încât efortul să fie corespunzător unei curse dificile. Inima și plămânii nu sunt antrenați eficient, iar genunchii sunt suprasolicitați. Dacă pedalați mai rapid permanent - chiar și la coborâre - mersul pe bicicletă devine o activitate aerobică. De obicei, un ritm de pedalare de 80-100 rotații pe minut este optim. în cazul bicicletelor prevăzute cu echipamente com­puterizate, puteți ține evidența ritmului de pedalare, ca și a vitezei, distanței parcurse și timpului scurs.

Asigurați-vă că folosiți o bicicletă potrivită pentru nevoile dumnea­voastră. Unele biciclete sunt proiec­tate pentru suprafețe netede și viteze mari iar altele sunt potrivite pentru teren accidentat. Bicicletele de circuit (de curse sau de șosea) sunt mai ușoare, au cauciucuri înguste, ghido­nul poziționat mai jos și 18 până la 21 de viteze. Bicicletele pentru teren accidentat (de tip mountain-bike) sunt proiectate pentru utilizarea pe suprafețe neamenajate. Au cadrul mai solid și cauciucuri mai late cu mai multe șanțuri. Ghidonul este mai vertical iar poziția biciclistului în șa este mai dreaptă.

Bicicletele hibride sunt o com­binație între cele de tip mountain-bike și cursiere. Poziția în șa este mai verticală iar lățimea cauciu­curilor este intermediară față de cea a cauciucurilor celor 2 tipuri prezentate. De obicei bicicletele hibride au 21 de viteze. Cele cu dis­pozitive pentru atenuarea șocurilor încorporate în furcile roții din față și suportul șeii oferă un plus de confort pe suprafețe neregulate.

Asigurați-vă că bicicleta are di­mensiuni potrivite pentru dumnea­voastră. Când stați pe bicicletă, iar un picior apasă pedala la maxim, piciorul nu trebuie să fie complet întins. Trebuie să puteți ține ghidonul, acționa frânele și schimba vitezele în timp ce privirea rămâne ațintită la drum. Când încălecați o cursieră, iar picioarele stau pe pământ, trebuie să rămână un spațiu de 2,5-7,5 cm între dumneavoastră și bara transversală. În cazul unei „biciclete de teren" sau a unei biciclete hibride, acest spațiu liber trebuie să fie de 7,5-15 cm.

Când mergeți cu bicicleta, purtați întotdeauna o cască de protecție. Astfel, în cazul în care cădeți sau suferiți un accident, veți fi protejat de traumatisme craniene severe.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top