Ce este aspirina?

aspirina.jpgAspirina este un medicament puternic, cu o gama larga de utilizare,considerat eficient in reducerea febrei, amelioarea cefaleei saucalmarea artitrei.
Aspirina este utila si pentru prevenirea infarctului miocardic si aaccidentului vascular Glossary Link cerebral. In conformitate cu Asociatia Americanade Glossary Link Cardiologie, mestecarea unei aspirine la primul semn de infarctmiocardic
, cum ar fi durerea in piept, poate salva 5000- 10000 de vieti annual. Datorita capacitatii aspirinei de a diminua coagularea sangvina, va scade riscul de obstructie a unei artere coronariene. Mestecarea aspirinei adduce mai rapid medicamentul in circuitul sangvin.
Aspirina este acid acetilsalicilic. Aceasta substanta naturala provine din scoarta de salcie. Aspirina este cunoscuta in termini medicali ca analgezic (antidureros) si ca antiinflamator nesteroidian (AINS).

Reactii adverse

In afara multiplelor beneficii, aspirina prezinta si cateva reactii adverse potential grave: iritatie gastrica, sangerarea gastrointestinala si sangerare la nivelul tractului urinar. La copii poate produce Glossary Link sindrom Reye. Daca luati aspirina in mod regulat, discutati cu medicul asupra posibilitatilor de reducere a reactiilor adverse.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top