Începerea și întreruperea medicației în epilepsie

sfaturimedicale.roMulți oameni cu Glossary Link epilepsie cu crize bine controlate ar vrea să renunțe la medicație. În multe cazuri acest lucru poate fi realizat sub supravegherea unui medic. Aveți mari șanse să nu recidiveze crizele epileptice în lipsa medicației dacă:
-ați avut câteva crize înainte de începerea tratamentului.
-crizele au fost controlate cu un singur medicament.
-examenul neurologic nu evidențiază modificări.
-examenul EEG este normal.
Nu există garanții! Chiar și persoanele care întrunesc aceste criterii pot repeta uneori crizele. Nimeni nu poate prezice cu exactitate dacă aceste crize se vor mai repteta sau nu. Decizia de a întrerupe medicația antiepileptică trebuie luată după o lungă sfătuire cu medicul neurolog, cântărind toate riscurile. Sunt mai acceptabile consecințele unei noi crize (rănirea, pierderea permisului de Glossary Link conducere) decât efectele medicației?
Când consideră medicii orportună renunțarea la medicație?
Majoritatea medicilor consideră oportună reducerea dozei medicației antiepileptice și întreruperea ei după o perioadă de 2-4 ani fără crize epileptice. Dacă ați avut o singură Glossary Link criză, mulți medici recomandă întreruperea medicației antiepileptice după 6 luni, 1 an de la ultima criză.
Unele crize la copii dispar după o anumită vârstă. De exmplu crizele de epilepsie rolandică benignă sunt puțin probabil să apară după 16 ani, așa că medicii nu vor ezita să întrerupă medicația adolescenților la această vârstă. Spre deosebire de acestea, crizele de epilepsie mioclonică juvenilă sunt bine controlate de valproat (Depakote) dar este foarte posibil să reapară dacă medicația se întrerupe. Acești pacienți trebuie să continue administrarea tratamentului.

1 comentariu

  • caesar
    caesar Luni, 30 Noiembrie -0001 00:00 Link

    "Din pacate din momentul in care esti diagnosticat cu aceasta boala esti practic stigmatizat. Chiar daca medicatia se reduce sau chiar se stopeaza pe fondul crizelor reduse sau normalizarii EEG-ului, tot ai obligatia (cel putin morala fata de propria-ti persoana) sa faci controale periodice si sa fii atent la regimul de viata

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top