Transplantul de celule stem în tratamentul distrofiei neuromusculare Duchenne (DMD).

sfaturimedicale.roBoala Duchenne este o afecțiune genetică cu transmitere autozomal recesivă X-linkată cauzată de o mutație la nivelul genei responsabile de producerea distrofinei. Distrofina este o componentă a unui complex proteic și glicoproteic sarcolemal.
Deficitul de distrofină cauzează degenerarea celulară, mai ales a celulelor musculare dar nu numai. Deficitul de distrofină scade rezistența membranei celulare determinând ruptura acesteia și o cascadă de evnimente care va duce la necroza fibrelor musculare. Acest lanț de evenimente se repetă pe parcursul vieții pacientului cu boală Duchenne.
Cerectători ai clinicii „Emcell” Cell Therapy Clinic din Kiev recomandă pentru tratamentul acestei boli transplantul de celule embrionare care conform studiilor efectuate acționează prin următoarele mecanisme: 1. noile celule intacte din punct de vedere genetic sunt capabile să producă distrofină în organism. Distrofina va ajunge la celulele afectate prin mecanismul interacțiunii celulare. 2. în procesul de determinare, diferențiere și morfogeneză, celulele stem embrionare produc generații de celule specializate- musculare, nervoase, endoteliale și altele- care sunt necesare țesuturilor și organelor afectate.
În prezent sunt observați în cadrul clinicii Cell Therapy Clinic 6 pacienți cu DMD: 3 băieți ucrainieni, 2 din SUA și 1 din Emiratele Arabe. Tratamentul a fost început în stadii diferite de boală, stadii care sunt observate în funcție de vârstă (de la 6 la 12 ani), gradele de Glossary Link atrofie ale diferitelor grupe musculare și de asemenea gradul afectare a capacității de mișcare (imobilizare la pat, în scaun cu rotile sau mobil). Experiența clinicii este de 3 ani și permite următoarele concluzii:
1. transplantul de celule stem embrionare întrerupe sau reduce substanțial progresia bolii în orice stadiu al ei;
2. după Glossary Link transplant pacienții prezintă creșterea forței musculare, îmbunătățirea sau chiar reapariția reflexelor pierdute, îmbunătățirea funcțiilor organelor interne și îmbunătățirea activității mentale și fizice.
3. tratamentul pacienților cu DMD necesită mai multe ședințe de terapie (cel puțin 1 la 4-6-8 luni, mai ales în timpul perioadei de creștere), pentru a preveni atrofia musculară. Discontinuitatea tratamentului cu celule stem embrionare va permite progresia bolii.
4. tratamentul cu celule stem embrionare în orice stadiu al bolii duce la rezultate pozitive considerabile.
Mai multe detalii puteți afla de pe site-ul clinicii „Emcell” Cell Therapy Clinic din Kiev: www.emcell.com.


Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top