Articole Medicale

Grăsimea abdominală – riscuri şi remedii

Greutatea corpului este în mare măsură determinată de modul în care echilibrați caloriile pe care le consumați cu numărul de calorii arse prin activitate fizică. 
 
Dacă aduceți un aport alimentar prea mare și faceți prea puțin sport, se poate forma exces adipos care se depune la nivel abdominal. 
 
mai mult...

Pozițiile vicioase și îmbunătățirea posturii

Postura defineşte modul în care este poziționat corpul în timp ce stăm în picioare, în șezut sau efectuăm sarcini cum ar fi ridicare, îndoire, tragere sau împingere. 
 
Dacă postura este una corectă, oasele coloanei vertebrale - vertebrele - sunt aliniate în mod corespunzător.
 
mai mult...

Osteopatia viscerală | Principii şi dovezi

Osteopatia  viscerală este una dintre principalele componente ale osteopatiei. Este folosită pentru a ajuta la depistarea și reducerea restricțiilor din musculatura abdomenului și din viscerele (organele interne) organismului, cum ar fi stomacul, ficatul sau vezica biliară. 
 
Prin reducerea acestor restricții, este restabilită capacitatea de mișcare și funcționare normală a organelor corpului. 
 
mai mult...

Care sunt cauzele picioarelor reci

Dacă ai tot timpul picioarele reci, unul dintre motive ar putea fi fluxul sărac de sânge, o problemă de circulaţie asociată uneori cu fumatul, presiunea sanguină ridicată sau boala cardiacă. Lezarea nervilor cauzată de monitorizarea slabă a diabetului poate duce la senzaţia de picioare reci.

mai mult...

Când cineva apropiat ţie are Alzheimer

Oare este vorba de Alzheimer? Este normal ca persoanele dragi nouă să înceapă să aibă probleme cu memoria pe măsură ce înaintează în vârstă. Cum putem face distincţia între un moment inofensiv “de uitare” şi unul cauzat de o problemă mai serioasă, cum este boala Alzheimer?

mai mult...

Cele mai frecvente întrebări despre analgezice

Dureri de cap, dureri de dinți, dureri de spate, dureri menstruale... Sunt dureri pe care le tratăm cel mai adesea fără a merge la medic. Știm însă întotdeauna ce analgezice trebuie să folosim? Sau în ce doză? Dar dacă automedicația nu este eficientă, ce putem face? Aflați răspunsurile în continuare.

mai mult...

Ce este epilepsia?


Epilepsia este o dereglare a sistemului electric al creierului. Impusurile electrice anormale cauzează schimbări scurte ale mişcării, comportamentului, senzaţiei sau stării de conştiinţă. Aceste întreruperi, numite convulsii, pot dura de la câteva secunde la câteva minute. Persoanele care au avut două sau mai multe convulsii sunt considerate că au epilepsie.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top