Ablația endometrului

ablaia_endometrului.jpgEste o procedură chirurgicală mai nouă, care face inutilă histerectomia în cazul unora dintre femeile care au cicluri menstruale abundente. în mod tipic, procedura se face fără a fi internată și, în general, vă puteți întoarce la activitățile obișnuite în decurs de 48 de ore. Totuși, sunteți candidată la această procedură doar dacă nu mai doriți să rămâneți însărcinată, deoarece sarcina rtn mai poate evolua normal după ce stratul intern al uterului (endometrul) a fost îndepărtat pe cale chirurgicală sau distrus.
Alternativele chirurgicale cuprind îndepărtarea saudistrugerea (ablația) stratului intern al uterului. Cele mai frecventfolosite tehnici sunt ablația standard, diatermia cu ansă și ablația cubalon termic.

Există și alte metode de ablație care sunt încă pe cale de investigare.
Ați putea fi candidată la unul dintre aceste tratamente noi în cazul în care:
•Trebuie să vă schimbați tamponul igienic mai des decât o dată pe oră.
•Prezentați o anemie prin deficit de fier, ca rezultat al pierderii sangvine.
•Sângerarea excesivă vă împiedică să vă desfășurați activitatea normală.
•Tratamentele hormonale sau de alt tip eșuează.
•Cauza sânger arii este necanceroasă (benignă).
•Vreți să evitați histerectomia.

Trebuie să fiți avertizată că până la 25% dintre femeile care suferă o ablație a endometrului vor avea nevoie mai târziu de histerectomie pentru a controla sângerarea sau datorită altor motive.

Ablația histeroscopică
Folosind un dispozitiv cu care vede în interiorul cavității uterine, chirurgul poate astfel trata stratul intern al uterului cu ajutorul laserului sau unui curent electric. Complicațiile posibile cuprind perforarea uterului și tulburările lichidiene, ca rezultat al absorbției excesive de lichid în cursul procedurii.

Ablația cu balon termic
Această tehnică utilizează un balon umplut cu lichid, care este umflat în interiorul uterului. După ce rezistența din interiorul balonului încălzește lichidul, acesta este lăsat pe loc aproximativ 8 minute. Căldura distruge celulele de la nivelul stratului intern al uterului, iar eventual acesta se scurge la exterior. întreaga procedură durează cam 30 minute. Majoritatea baloanelor folosite nu sunt pe bază de latex, astfel încât pot fi tratate și femeile care sunt alergice la acest material. Această procedură, față de tehnicile histeroscopice, este%mai puțin probabil să determine o ruptură uterină.

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top