Teste adiționale de depistare pe care femeile și bărbații ar trebui să le ia în considerare

teste_medicale.jpgÎntrebați medicul care dintre următoarele teste sunt potrivite pentru dumneavoastră.

Examinarea pielii întregului corp
Medicul vă examinează pielea din cap   până  în  picioare,  căutând alunițe sau alte excrescențe de formă sau culoare neregulată, asimetrice sau care au crescut sau au suferit modificări de la vizita anterioară.
La ce folosește acest test?
El folosește la depistarea cancerului de piele.
Când și cât de des trebuie efectuat?
Un examen complet al pielii ar trebui făcut la fiecare 3 ani între 20și 40 de ani. începând cu 40 de ani, examenul ar trebui repetat la 2ani, iar după vârsta de 50 de ani, anual.

Testarea auzului
În timpul acestei testări, medicul verifică cât de bine recunoașteți vorbitul și sunetele, la diferite volume și frecvențe.
La ce folosește acest test?
Depistează afectarea (scăderea) auzului.
Când și cât de des trebuie efectuat?
O testare de referință ar trebui făcută la 60 de ani sau mai devreme dacă ați fost expuși la zgomote puternice sau suspectați o pierdere a auzului.

Teste de depistare a hepatitei
Acestea sunt, de asemenea, teste de sânge.
La ce folosesc aceste teste?
Sunt utile pentru depistarea hepa­titei cronice B sau C. Persoanele cu hepatită cronică B sau C au un risc crescut de afecțiuni hepatice și cancer hepatic.
Când și cît de des trebuie efectuat?
Medicul dumneavoastră vă poate recomanda acest test dacă aveți unul sau mai mulți factori de risc pentru hepatită.

Teste pentru depistarea HIV și a sifilisului
Aceasta presupune efectuarea a 2 teste de sânge.
La ce folosesc aceste teste?
Testele sunt folosite pentru depis­tarea virusului HIV și sifilisului, infecții ce pot duce la serioase probleme de sănătate. în cazul în care un test iese pozitiv, el trebuie repetat folosindu-se o altă metodă mai sensibilă.
Când și cât de des trebuie efectuate?
Medicul vă va recomanda efectu­area acestor teste dacă aveți unul sau mai mulți factori de risc pentru una dintre aceste afecțiuni.

Testul de stimulare a hormonilor tiroidieni
Acesta este un test de sânge. Hormonul TSH este sintetizat de glanda hipofiză aflată în creier. Acest hormon stimulează secreția tiroidiană de hormoni tiroidieni, dintre care cel mai activ este tiroxina.
La ce folosește acest test?
Acest test detectează dacă tiroida dumneavoastră este mai puțin activă (hipoactivă), producând prea puțină tiroxina, sau este hiperactivă, producând prea multă tiroxina.
Când și cât de des trebuie efectuat?
Nu există un acord, în acest sens, între experți. întrebați-vă medicul ce se potrivește mai bine situației dumneavoastră.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top