Ecografia endoscopica

s1c.jpgEcografia endoscopica este similara endoscopiei tractului gastro-intestinal superior, o investigatie in care se insera in tractul digestiv un instrument flexibil, subtire, cu o camera atasata (endoscop) pentru a vizualiza portiunea superioara a tractului digestiv. In cazul ecografiei endoscopice se ataseaza o sonda de ecografie la endoscop.

Sonda cu ultrasunete este utilizata pentru a vizualiza organele interne si structurile adiacente stomacului si intestinelor. Acestea includ ficatul, pancreasul, vezicula biliara si ductele biliare. Ecografia endoscopica poate ajuta la diagnosticarea pietrelor colecistice, precum si la evidentierea tumorilor localizate in pancreas, ficat si ductele biliare. Cu ajutorul unor instrumente de taiere in miniatura atasate endoscopului se pot recolta probe de tesut dintr-o zona anormala, cum ar fi o tumora.

Ecografia endoscopica poate oferi imagini mai bune si este utila in recoltarea biopsiilor. Pregatirea pentru aceasta investigatie, ca si procedura in sine, sunt similare celor pentru endoscopie.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top