Alergiile alimentare

alergie_alimentara.jpgPuține lucruri sunt mai supă­rătoare decât o reacție la mâncare deoarece mâncarea este un lucru esențial. O parte dintre oameni se cred alergici la anumite alimente, dar majoritatea au mai degrabă intoleranțe ali­mentare. Mult mai puțin oameni au cu adevărat alergii alimentare. Deși puteți face alergii ali­mentare la orice vârstă, copiii sunt de 10 ori mai predispuși la alergii alimentare decât adulții.

90% dintre alergiile alimentare sunt produse de lapte,ouă, soia, arahide, făină, pește, scoici, nuci, migdale și nuci decocos.
Alte alimente care pot produce proble­me sunt porumbul și unelelegume. Ciocolata, despre care s-a crezut multă vreme că ar fi alergenă, rareori produce alergii. Din fericire, mulți copii scapă de alergia la lapte, ouă și făină pe la vârsta de 6 ani. Alergiile la nuci și la scoici par a dura toată viața.

Testele cutanate
Un test cutanat este folosit pentru a vedea dacă manifestați simptome alergice atunci când cantități mici de extrase alimentare sunt injectate în pielea dumneavoastră. Testele cutanate negative sunt, de obicei, demne de încredere pentru excluderea unei alergii alimentare, dar nu toate testele alimentare pozitive sunt certe.

O verificare o constituie testul dublu-orb. În acest test, vi se fac injecții în piele cu extracte din alimentele suspectate, într-o formă mascată, astfel încât nici dumnea­voastră și nici medicul să nu știe ce aliment a fost administrat.

Testele imunologice
Aceste teste implică examinarea anticorpilor specifici pentru imunoglobulina E (Ig E) la anumite alimente dintr-o probă de sânge. Un test negativ exclude în mod clar o Glossary Link alergie alimentară.

 Semne și simptome
•Dureri    abdominale,    diaree, greață sau vărsături
•Leșin
•Urticarie, Glossary Link eczemă sau umflături sub piele
•Umflarea buzelor, feței, ochilor, limbii și gâtului
•Congestie nazală
•Astm bronșic

Semne și simptome de alarmă
•Simptome severe ale reacțiilor citate mai sus
Glossary Link șoc Glossary Link anafilactic

Cât de grave sunt alergiile alimentare?
La cei mai mulți oameni, alergiile alimentare sunt mai degrabă supărătoare, dar în puține cazuri pot fi amenințătoare de viață. Reacțiile variază de la o ușoară înfundare a nasului și tuse la șoc anafilactic amenințător pentru viață.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top