Alergia la latex

latex.jpgReacția alergică la latex - o substanță din multe produse de îngrijire a sănătății și de larg consum - a devenit tot mai frecventă. Latexul este un produs elastic natural derivat din seva lăptoasă a arborelui de cauciuc. Este prezent în mănușile chirurgi­cale, în dispozitivele pentru perfuzii intravenoase și în aparatele de asistare a respirației, precum și în multe alte produse medicale și dentare. Multe produse de larg consum conțin latex, de exemplu prezervativele, diafragmele, mănu­șile de cauciuc, mingile și anvelopele.


Reacțiile la latex pot fi de 2 tipuri:
1.O erupție cutanată ( Glossary Link dermatita de contact). Este adesea prezentă la persoanele care poartă mănuși de cauciuc și se aseamănă cu erupția care apare pe piele de la iedera otrăvitoare. Acest tip de răspuns Glossary Link alergic, în general, nu este o reacție la latex, ci la aditivii chimici folosiți în fabricarea produselor de latex.

2.O reacție alergică clasică, ce poate fi mult mai serioasă. În acest caz, alergenii sunt chiar proteinele din latex. Semnele și simptomele includ Glossary Link urticarie, febră de fân, secreție nazală abundentă și altele asociate cu astmul bronșic ocupațional.

Cea mai bună metodă de tratament este evitarea latexului sau reducerea expunerii la el cât mai mult cu putință. Dacă bănuiți că aveți o Glossary Link alergie la latex, mergeți la un alergolog ca să verificați. Un istoric medical și testele alergice pot depista sensibilitatea dumnea­voastră la latex.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top