Alergic la aproape orice?

allergy_main1.jpgLa majoritatea persoanelor, reacțiile alergice derivă dinsensibilitatea la agenți specifici, ca polen sau mucegai. Unii oameni,totuși, simt că sunt alergici la aproape orice se află în jurul lor.Mirosurile puternice, gazele de eșapament, covoarele noi, fumul dețigară, solvenții, obiectele din plastic, formaldehida și pesticidelesunt printre iritanții amintiți cel mai des că ar produce diversesimptome.

Acești indivizi pot avea amețeli, dificultăți de concentrare, Glossary Link cefalee, dureri articulare, pierderi de memorie sau intoleranță la căldură. Starea este cunoscută sub diferite denumiri cum ar fi sensibilitate chimică multiplă, sindromul Glossary Link alergic total sau intoleranțe idiopatice.

Alergiile nu constituie cauza acestor simptome. S-au emis diferite teorii cu privire la ceea ce le-ar putea produce, dar nici una nu a putut fi demonstrată. Unii oameni de știință cred că simptomele pot fi legate de o imunodeficiență. Alții consideră că se pot datora hipersensibilității imunologice, hiperstimulării centrului olfactiv (al mirosului) din creier, afectării țesuturilor, depresiei sau unei tulburări anxioase. Aproape 1/2 dintre persoanele cu intoleranțe idiopatice ambientale au și Glossary Link depresie sau Glossary Link anxietate. Nu se poate spune cu certitudine dacă acestea produc starea sau mai degrabă sunt asociate cu ea.

Persoanele cu intoleranțe idiopatice ambientale se simt frustrate atunci când medicii nu pot găsi o cauză fizică a simptomelor lor și, adesea, apelează la alți specialiști din domeniul sănătății pentru găsirea unei explicații a bolilor lor. Unii adoptă măsuri extreme care sunt costisitoare și le afectează stilul de viață. Acestea pot fi părăsirea slujbelor pentru a se muta la munte, locuirea într-o casă care să nu aibă nici un material sintetic sau consumul doar de hrană organică. în ciuda acestor metode, în puține cazuri simptomele dispar pentru totdeauna.

Cel mai eficient tratament pare a fi un demers care ține cont de mai mulți factori, care se referă la controlul - nu vindecarea - simptomelor și tratarea altor afecțiuni asociate, ca depresia sau anxietatea.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top