Teste și tratamente inadecvate în caz de alergii

food-allergy.jpgDacă bănuiți că aveți o Glossary Link alergie alimentară, fiți atent la anumite testeși tratamente care nu sunt valabile. Evitați proceduri ca testulcitotoxic, testul de provocare și neutralizare și tratamentul dehipersensibilizare sistemică la levuri.

Testul citotoxic presupune amestecarea unor extracte din alimente cu eșantioane din leucocitele persoanei. Unii medici consideră că dacă aceste celule își modifică forma în vreun fel, individul este Glossary Link alergic la acel aliment. Totuși, nu s-a putut demonstra existența unei legături între o astfel de modificare și o alergie alimentară.

În cazul testului de provocare și neutralizare, individului i se injectează o cantitate mică de extract alimentar pentru a i se provoca simptome. Când apar simptomele, sunt “neutralizate” prin injectarea unei cantitați din acel aliment, pe baza teoriei că aceasta va neutraliza efectele primei doze. Nici acesta nu este un test verificat.

Tratamentul de hipersensibilizare sistemică la levuri se bazează pe teoria că o ciupercă asemănătoare celei din drojdia de bere, numită Candida, este cauza tuturor alergiilor alimentare. Tratamentul se administrează persoanelor care cred că au alergii alimentare. Li se spune să îndepărteze din dietă toate alimentele care conțin levuri și mucegaiuri: fructe, lapte, carbohidrați rafinați ca pâinea și produse de patiserie și alimentele prefabricate. Se presupune că aceasta va permite organismului să-și amelioreze starea. Nu există nicio dovadă care să arate legătura dintre Candida și alergiile alimentare.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top