Alergii

Alergiile de primăvară

alergiile de primavaraOdată cu venirea primăverii, te confrunți cu mâncărimi la nivelul ochilor, nas înfundat, strănut, mâncărimi ale pielii? Poate fi vorba de alergia de primăvară, care afectează calitatea vieții, poate perturba somnul și abilitatea de a fi productiv la școală sau la locul de muncă.
 
Prevalența este una din ce în ce mai mare, iar tratamentul poate include evitarea alergenilor, opțiuni medicamentoase sau imunoterapie (vaccin). 
 
Alergia de primăvară cea mai frecventă este rinita alergică, ce este cunoscută și sub numele de febra fânului, cauzată de o reacție la alergeni din mediu. Simptomele sunt observate de obicei primăvara și la începutul verii, în funcție de condițiile meteorologice și speciile de plante locale. 
 
mai mult...

Descoperă factorii declanşatori ai alergiilor

Alergiile sunt o reacţie anormală a sistemului imunitar.  Organismul tău reacţionează defensiv la o substanță, de obicei, inofensivă, cum ar fi polenul, părul de animale sau alimentele. Aproape orice poate declanșa o reacție alergică, care poate fi blândă sau să-ţi pună viaţa în pericol. Vă prezentăm 10 dintre cei mai comuni factori declanşatori.

mai mult...

Alergia la veninul de albina

albine_rs.jpgAproximativ 0.5-2% din populatie este alergica la veninul de albina in diferite proportii. Gradul de severitate a raspunsului la intepatura este crescut la cei cu atopii. Incidenta maxima a mortii prin soc anafilactic este prezenta la adultii cu varsta curpinsa intre 35-45 de ani. S-a dovedit ca frecventa intepaturilor de albina este mai mare la adult decat la copii, si mult mai periculoasa la varstnic. Conform "British Medical Journal" (292:378, 1986), la persoanele in varsta care sunt sub tratament cu antiinflamatoare nesteroidiene creste riscul de soc anafilactic la intepatura de albina.
mai mult...

Alergie versus intoleranță

alergie.jpgAlergiile alimentare și intoleranța alimentară sunt considerate adesea același lucru, ceea ce nu este adevărat. Într-o reacție alergică adevărată, corpul eliberează histamină și alte substanțe care produc simptome gastrointestinale, respiratorii și cutanate asociate cu alergiile alimentare. Doar 1% din populație are cu adevărat alergii alimentare.

Intoleranța alimentară poate produce simptomeasemănătoare alergiei, dar reacțiile chimice diferă, deoarece nu seeliberează histamină.
mai mult...

Alergiile alimentare

alergie_alimentara.jpgPuține lucruri sunt mai supă­rătoare decât o reacție la mâncare deoarece mâncarea este un lucru esențial. O parte dintre oameni se cred alergici la anumite alimente, dar majoritatea au mai degrabă intoleranțe ali­mentare. Mult mai puțin oameni au cu adevărat alergii alimentare. Deși puteți face alergii ali­mentare la orice vârstă, copiii sunt de 10 ori mai predispuși la alergii alimentare decât adulții.

90% dintre alergiile alimentare sunt produse de lapte,ouă, soia, arahide, făină, pește, scoici, nuci, migdale și nuci decocos.
mai mult...

Alergia la latex

latex.jpgReacția alergică la latex - o substanță din multe produse de îngrijire a sănătății și de larg consum - a devenit tot mai frecventă. Latexul este un produs elastic natural derivat din seva lăptoasă a arborelui de cauciuc. Este prezent în mănușile chirurgi­cale, în dispozitivele pentru perfuzii intravenoase și în aparatele de asistare a respirației, precum și în multe alte produse medicale și dentare. Multe produse de larg consum conțin latex, de exemplu prezervativele, diafragmele, mănu­șile de cauciuc, mingile și anvelopele.

mai mult...

Alergiile la par de animal, la mucegai și praf

kid20sneeze.jpgNu toate alergiile respiratorii sunt produse de polen. Reacții alergice identice pot apărea din cauza sensibilității la mucegaiuri, păr de animal și la germenii microscopici care trăies în praful de casă. Pentru unii oameni, alergiile la mucegai, praf sau la animale sunt un inconvenient, producând simptome ușoare care pot dura doar câteva săptămâni pe an. Alții au simptome mult mai severe, care durează chiar ani.
mai mult...

Alergic la aproape orice?

allergy_main1.jpgLa majoritatea persoanelor, reacțiile alergice derivă dinsensibilitatea la agenți specifici, ca polen sau mucegai. Unii oameni,totuși, simt că sunt alergici la aproape orice se află în jurul lor.Mirosurile puternice, gazele de eșapament, covoarele noi, fumul dețigară, solvenții, obiectele din plastic, formaldehida și pesticidelesunt printre iritanții amintiți cel mai des că ar produce diversesimptome.
mai mult...

Teste și tratamente inadecvate în caz de alergii

food-allergy.jpgDacă bănuiți că aveți o alergie alimentară, fiți atent la anumite testeși tratamente care nu sunt valabile. Evitați proceduri ca testulcitotoxic, testul de provocare și neutralizare și tratamentul dehipersensibilizare sistemică la levuri.
mai mult...

O nouă terapie pentru rinita alergică

avamys.jpgRinita alergică este o afecțiune subdiagnosticată, atât din cauzapacienților, cât și din cauza medicilor, a declarat, într-oconferință de presă, prof. dr. Doina Dumitrașcu, președinteleSocietății Române de Alergologie. În Europa, rinita alergică esteprezentă la 17-20% din populație, iar în România se estimează că 20-22%din populație este afectată de această boală
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top