Afectiuni ale Pielii

Melanomul malign

Melanomul malign este forma cea mai agresiva a cancerului de piele. Boala se numeste  melanom malign din cauza faptului ca se dezvolta pe niste celule specifice ale  pielii numite melanocite, celule care produc o substanta bruna , ce deseori pigmenteaza pielea sub forma alunitelor sau a nevilor pigmentari

mai mult...

Echimozele (vanataile)

Echimoza  numita hematom sau vanataie este un esapament difuz al sangelui prin tesuturi care la inceput este o pata rosie, apoi culoarea se schimba succesiv trecand prin nuante de  negru , albastru , violet, verzui, dupa care in urmatoarea  etapa pata se ingalbeneste,iar  dupa aproximativ 21 de zile dispare. De obicei, vanataile apar in urma unei traumatism provocat prin lovituri, striviri, fracturi, intepaturi.

 

mai mult...

Stafilococul auriu și alte infecții stafilococice

Staphylococcus reprezintă denumirea pentru un grup de bacterii care pot provoca o serie de boli, ca urmare a infectării diferitelor țesuturi ale corpului.  Aceste afecțiuni legate de stafilococi pot varia de la forme ușoare care nu necesită tratament, până la forme severe care pot provoca decesul pacientului.

mai mult...

Acneea rozacee

Acneea rozacee reprezintă o afecţiune cronică de piele, care de multe ori cauzează coşuri mici şi roşeaţă pe faţă. De asemenea, poate determina leziuni și umflături la nivelul diferitelor părți ale corpului.

mai mult...

Urticaria

Urticaria reprezintă o reacție a pielii care provoacă leziuni  ce pot varia în dimensiune, de la  pete mici, de ordinul milimetrilor, până la pete mari de câțiva centimetri în diametru. Ea poate fi declanșată de expunerea la anumite alimente, medicamente sau alte substanțe.

mai mult...

Rubeola

Rubeola,  cunoscută şi sub numele de “pojar german” sau “pojarul de 3 zile” - este o infecţie care afectează în primul rând pielea și ganglionii limfatici.  Ea este cauzată de virusul rubeolei (diferit de virusul care cauzează rujeola), care se transmite prin picături de secreţie nazală sau faringiană.

mai mult...

Furunculul

Furunculul este o inflamatie subcutanata infectioasa si dureroasa, care formeza un abces cu supurare abundenta si este format in jurul unui fir de par si a gladelor sebacee asociate lui. Aceasta infectie care ramane adesea interna, are tendinta sa se dezvolte pana la evacuarea sub forma de puroi.

mai mult...

Onicomicoza

Onicomicoza sau ciuperca unghiei, una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale unghiilor,  este o infecție fungică la una sau mai multe dintre unghii.

mai mult...

Psoriazis

Psoriazisul este o afecţiune inflamatoare a pielii, beningă, acută sau cronică, ce se manifestă prin leziuni roşiatice, inflamate, acoperite de cruste cu scuame argintii. Tratamentul este de lungă durată, leziunile izolate pot fi adesea vindecate, existând tendinţa de remisie urmată de recidivă, uneori agravată, a bolii. Deşi poate fi doar o iritație minoră, psoriazisul are un impact semnificativ asupra calităţii vieţii persoanelor afectate.

mai mult...

Pitiriazisul

Pitiriazisul este o afecţiune dermatologică, extrem de frecventă, ce se manifestă prin erupţii ale pielii sub forma de pete roşii, uşor pruriginoase, scuamoase. Cauzele pitiriazisului sunt diverse, manifestările bolii fiind diferite funcţie de factorii declanşatori. De cele mai multe ori, aceste afecţiuni se vindecă spontan, în 2-12 săptămâni, şi nu reprezintă o ameninţare gravă pentru sănătatea pacienţilor.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top