Afectiuni ale Pielii

Rubeola

Rubeola,  cunoscută şi sub numele de “pojar german” sau “pojarul de 3 zile” - este o infecţie care afectează în primul rând pielea și ganglionii limfatici.  Ea este cauzată de virusul rubeolei (diferit de virusul care cauzează rujeola), care se transmite prin picături de secreţie nazală sau faringiană.

mai mult...

Furunculul

Furunculul este o inflamatie subcutanata infectioasa si dureroasa, care formeza un Glossary Link abces cu supurare abundenta si este format in jurul unui fir de par si a gladelor sebacee asociate lui. Aceasta infectie care ramane adesea interna, are tendinta sa se dezvolte pana la evacuarea sub forma de puroi.

mai mult...

Psoriazis

Psoriazisul este o afecţiune inflamatoare a pielii, beningă, acută sau cronică, ce se manifestă prin leziuni roşiatice, inflamate, acoperite de cruste cu scuame argintii. Tratamentul este de lungă durată, leziunile izolate pot fi adesea vindecate, existând tendinţa de Glossary Link remisie urmată de recidivă, uneori agravată, a bolii. Deşi poate fi doar o iritație minoră, psoriazisul are un impact semnificativ asupra calităţii vieţii persoanelor afectate.

mai mult...

Pitiriazisul

Pitiriazisul este o afecţiune dermatologică, extrem de frecventă, ce se manifestă prin erupţii ale pielii sub forma de pete roşii, uşor pruriginoase, scuamoase. Cauzele pitiriazisului sunt diverse, manifestările bolii fiind diferite funcţie de factorii declanşatori. De cele mai multe ori, aceste afecţiuni se vindecă spontan, în 2-12 săptămâni, şi nu reprezintă o ameninţare gravă pentru sănătatea pacienţilor.

mai mult...

Scarlatina

Scarlatina este o boală infecţioasă epidemică determinată de streptococul beta-hemolitic din grupa A şi caracterizată clinic prin angină edematoasă, febră și vărsături, urmate de apariţia unei erupţii caracteristice ( Glossary Link eritem punctat, care ulterior se descuamează) şi de variate complicaţii. Boala este frecventă la copii școlari și de grădiniță.

mai mult...

Zona zoster

Zona zoster este o afecțiune virală, relativ frecventă, în care virusul prezent în stare de adormire în formațiuni ale sistemului nervos, devine patologic și virulent în anumite condiții de slăbire a imunității organismului.

mai mult...

Scabia

Glossary Link Scabia umană, denumită și râie în termeni populari, este o afecțiune cauzată de infestarea pielii cu acarianul uman Sarcoptes scabie varietas Hominis. Acest acarian de dimensiuni microscopice parazitează stratul superior al pielii unde trăiește și își depune ouăle.

mai mult...

Herpesul

Herpesul este o Glossary Link infecție virotică a pielii provocată de virusul herpex simplex. Această leziune este caracterizată prin vezicule recidivante, mici, grupate pe un fond eritematos, în special în jurul regiunilor bucală și genitală. Ea poate să apară după infecții minore, traumatisme, stări de încordare psihică sau expunere la soare. De obicei, se vindecă fără tratament în termen de 7-10 zile, fără a lăsa cicatrici.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top