Afectiuni ale Pielii

Psoriazis

Psoriazisul este o afecţiune inflamatoare a pielii, beningă, acută sau cronică, ce se manifestă prin leziuni roşiatice, inflamate, acoperite de cruste cu scuame argintii. Tratamentul este de lungă durată, leziunile izolate pot fi adesea vindecate, existând tendinţa de Glossary Link remisie urmată de recidivă, uneori agravată, a bolii. Deşi poate fi doar o iritație minoră, psoriazisul are un impact semnificativ asupra calităţii vieţii persoanelor afectate.

mai mult...

Pitiriazisul

Pitiriazisul este o afecţiune dermatologică, extrem de frecventă, ce se manifestă prin erupţii ale pielii sub forma de pete roşii, uşor pruriginoase, scuamoase. Cauzele pitiriazisului sunt diverse, manifestările bolii fiind diferite funcţie de factorii declanşatori. De cele mai multe ori, aceste afecţiuni se vindecă spontan, în 2-12 săptămâni, şi nu reprezintă o ameninţare gravă pentru sănătatea pacienţilor.

mai mult...

Scarlatina

Scarlatina este o boală infecţioasă epidemică determinată de streptococul beta-hemolitic din grupa A şi caracterizată clinic prin angină edematoasă, febră și vărsături, urmate de apariţia unei erupţii caracteristice ( Glossary Link eritem punctat, care ulterior se descuamează) şi de variate complicaţii. Boala este frecventă la copii școlari și de grădiniță.

mai mult...

Zona zoster

Zona zoster este o afecțiune virală, relativ frecventă, în care virusul prezent în stare de adormire în formațiuni ale sistemului nervos, devine patologic și virulent în anumite condiții de slăbire a imunității organismului.

mai mult...

Scabia

Glossary Link Scabia umană, denumită și râie în termeni populari, este o afecțiune cauzată de infestarea pielii cu acarianul uman Sarcoptes scabie varietas Hominis. Acest acarian de dimensiuni microscopice parazitează stratul superior al pielii unde trăiește și își depune ouăle.

mai mult...

Herpesul

Herpesul este o Glossary Link infecție virotică a pielii provocată de virusul herpex simplex. Această leziune este caracterizată prin vezicule recidivante, mici, grupate pe un fond eritematos, în special în jurul regiunilor bucală și genitală. Ea poate să apară după infecții minore, traumatisme, stări de încordare psihică sau expunere la soare. De obicei, se vindecă fără tratament în termen de 7-10 zile, fără a lăsa cicatrici.

mai mult...

Hemangiomul

Un Glossary Link hemangiom este o formațiune benignă a capilarelor și vasele de sânge.  Hemangioamele se manifestă frecvent în primii ani din viață, 3-5% fiind congenitale.  Aceste tumori beninge vasculare apar în orice zonă a corpului, cu predilecție pe față, scalp, piept sau spate.  De obicei, hemangioamele nu necesită tratament, cu excepția cazului în care acestea afectează vederea sau respirația.

mai mult...

Dermatita atopică

Glossary Link Dermatita atopică, cunoscută și sub numele de Glossary Link eczemă, este o afecțiune inflamatorie a pielii care se manifestă în principal printr-o senzație intensă de pruruit (mâncărime). Ea poate apărea la sugari, copii și adulți, și pare a fi mai frecventă în anumite familii.

mai mult...

Candidoza bucală

Candidoza este o Glossary Link infecție fungică cauzată de ciuperci care fac parte din genul candida. Există peste 20 de specii de candida care pot provoca infecții la om, cea mai frecvent întâlnită fiind infecţia cu Candida albicans. Candidoza bucofaringiană sau orală reprezintă o afecţiune în care ciuperca Candida albicans se acumulează pe mucoasa gurii. Infecția fungică a gurii sau a zonei gâtului mai poartă şi numele de afte.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top